Videó: autóban ülve sem kellemes átélni egy földrengést

A képernyőn át is rémisztő, ahogy az autósok menekülnek a legördülő sziklák elöl

A szerdai tajvani földrengést több autó fedélzeti kamerája is rögzítette, az egyiken látható, amit a hegyoldalról legördülő óriási szikla nekicsapódik egy autónak.

Szerdán 7,4-es erősségű földrengés rázta meg Tajvan keleti partját, ezt pedig több mint 300 utórengés követte. A szigeten 25 éve nem mértek ekkora földmozgást, a mostani katasztrófában (a rendelkezésre álló információk alapján) kilencen veszették életüket, több mint ezren megsérültek, 50 embert pedig még most sem találtak meg - számolt be a Reuters. Néhány autó fedélzeti kamerája is rögzítette a földrengést, amelyeket közzétettek az X-en (egykori Twitter). Az egyik ilyen felvételen egy hegyi szakasz látható: hirtelen megremeg föld, másodperceken belül pedig méretes szikladarabok hullanak alá. Az egyik éppen a kamerás autó előtt lévő Ford hátulját találja telibe.
Hirdetés
Egy másik felvételen feltehetőleg egy felüljárón, vagy hídon halad át az eseményeket rögzítő autós, majd itt is hirtelen mozogni kezd a talaj. Rémisztő látvány, ahogy a baloldalon lévő busz billeg, de a kamerás autó előtt lévő jármű bal hátsó kereke is elemelkedik egy pillanatra az aszfaltról.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?