Szörnyű harcra számít a kínai autók ellen a Stellantis vezér

Carlos Tavares kongatja a vészharangot

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az európai politikusoknak segíteniük kell a régió autógyártóit abban, hogy felvegyék a versenyt a kínai vállalatokkal szemben, amelyek agresszívan terjeszkednek Európában a kedvező árú autóikkal - véli Carlos Tavares, a Stellantis vezérigazgatója.

Carlos Tavares úgy látja, hogy az európai autóipar válaszúthoz érkezett a kínai riválisokkal folytatott versenyben. Ha az európai politikusok nem találnak választ a kínai autógyártók Európában való nyomulására, akkor "szörnyű harcra" kerül sor - nyilatkozta Tavares az Automobilwoche-nak a Las Vegas-i CES 2023 kiállításon.
Hirdetés
A kínai vállalatok már az európai termékekkel teljesen versenyképes, ráadásul kedvező árú járművekkel terjeszkednek Európában.
Hirdetés
"Az európai és a kínai járművek közötti árkülönbség jelentős. Ha a jelenlegi helyzeten nem változtatnak, akkor a középosztálybeli európai vásárlók egyre inkább a kínai modellek felé fordulnak majd. Európában sokak vásárlóereje érezhetően csökken" – magyarázta Tavares. A Stellantis vezérigazgatója szerint az európai kibocsátás-szabályozási rendszer nem segíti a régió autógyártóit. "Az európai szabályozás miatt az itt gyártott elektromos autók körülbelül 40 százalékkal drágábbak, mint a Kínában gyártott hasonló járművek" – mondta erről Tavares. Ha az Európai Unió nem változtat a jelenlegi helyzeten, a régió autóipara ugyanarra a sorsra jut, mint az európai napelemipar - figyelmeztetett a vezérigazgató. "Azt hiszem, ezt a filmet már láttuk korábban. Ez egy nagyon sötét forgatókönyv, de nem lenne muszáj így történnie." Jelenleg egyébként a SAIC az MG-vel, a BYD, a Geely a Zeekr nevű márkával és a Nio azok a kínai autógyártók, amelyek már az európai vásárlókat is célozzák a termékeikkel.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2023.01.07. at 10:48
    Permalink

    Akinek csak költségcsökkentő és elbocsátó kalapácsa van az mindenhol költséges szögeket és elbocsátandó alkalmazottakat fog látni. Tavares egy nagy zsák ingyenpénzen ül amit ideje lenne befektetni a jövő járműveibe ha fel akarja venni a versenyt a kínaiakkal ahelyett, hogy még több támogatást tarhálna és kirúgási hullámokkal fenyegetné a politikusokat.

  • 2023.01.07. at 16:08
    Permalink

    5-10 szeres haszonnal adják az autókat, bocs, de rohadjanak meg!
    Kisebb haszonkulccsal talán meg tudná tartani a vevőket, de nem, az összes túlfizetett “manager” a prémium szegmenst ugatja.
    Csak kicsi apró probléma, hogy kevesebb eladott autóhoz mindenből kevesebb kell. (szalon, eladó, szerviz, szerelő, beszállító stb.)

  • 2023.01.30. at 22:11
    Permalink

    Ki a tökömnek kell KÍNAI vacak ? Még hogy olcsóbb ? Kínában gyártott Moszkvics: Tízmillió. Villany változata: Tizennyolc millió. Európában autók jártak már, míg Kínában kerékpároztak……

    • 2023.02.01. at 06:51
      Permalink

      Jaja..aztán mégis csak Európában tudnak szülni a férfiak,sehol a világon máshol.

      Kína fejlődik.
      Európa visszafejlődik.

      Az Usa meg a kollaboráns beüsszeli patkányok most kúrják szét Európa gazdaságát,köztük az autóipart….ugyhogy az európai márkákat nyugodtan felejtsd el, Kínáé a jövő.

      • 2023.02.01. at 20:21
        Permalink

        Komolyan mondom, a kommunizmus munkásőrei voltak ekkora idióták. Az egy dolog hogy sötét vagy mint az éjszaka de hogy még ennyire büszke is legyél rá.

        Vedd már észre hogy az imádod komcsi haverjaid menekülnek Oroszországból mint a patkányok a süllyedő hajóról…
        A fene nagy állami propaganda kamukereszténységükkel sikerült a népességet kiirtani, és ellentétben a fejlett nyugattal nem is akar senki sem hozzájuk menni.

        Legfrissebb hír hogy már a szerbek is beléjük rúgtak, mert a Wagner elkezdett náluk toborozni (a köztörvényes pedójaik már elfogytak).
        Talán téged is bevennének aztán nem kellene itt fröcsögnöd a nyugatra, aminek minden előnyödet köszönheted…

Vélemény, hozzászólás?