Az MX-5 roadsterre és a biodízelre fókuszál a Mazda Tokióban

Mutatjuk, mivel készül a japán autógyártó az október végi rendezvényre

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az autók szeretetének jövője lesz a Mazda tematikája a Tokiói Autószalonon, így nem titok, hogy a rivaldafényben a 2024-es MX-5 áll majd.

A Mazda is bejelentette, hogy mivel készül a Tokiói Autószalonra, amelyet október végen tartanak. A főszereplő az MX-5 lesz, a tematika pedig az autózás szeretete és a vezetési élmény a jövőben. Ezzel azt kívánja sugallni a japán gyártó, hogy továbbra is élményt kívánnak adni a rajongóknak, és bár cél a klímasemlegesség és a környezetvédelem, az autózás örömét sem szabad elhagyni út közben. A 2024-es Mazda MX-5 nyilvános premierje is Tokióban várható, amely egy újabb frissítése a negyedik generációnak. Kiállítanak azonban egyet a modell sikerét megalapozó első generációból is, illetve a gyerekeknek egy az eredeti autó méretének kétharmadára zsugorított MX5 variánst is.
Hirdetés
Sokkal inkább a jövőbe tekint a Mazda2 Bio Concept, amely a legújabb fejlesztésű biodízellel üzemel, ez a motorsport részlegen kerül kiállításra. A tanulmány csak még tovább erősíti a Mazda azon hozzáállását, miszerint minél több lehetséges megoldást ki kell próbálni a környezetvédelemmel kapcsolatban, és nem szabad kizárólag az akkumulátoros elektromos modellekre koncentrálni a 2050-re ígért klímasamlegességi célok megvalósításakor. Éppen ezért a Mazda2 Bio egy guruló laboratórium is, a fenntartható forrásból származó, belsőégésű motort tápláló üzemanyagok tesztelésére. A további részleteket a hivatalos sajtókonferencián árulják majd el a japánok október 25-én, tokiói idő szerint reggel 9 óra 15 perckor, ami Magyarországon hajnali 2 óra 15 percet jelent.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2023.10.11. at 20:26
    Permalink

    Tudtommal nincs olyan gyártó, amelynek motorjai ne tudnának bármely, ma a piacon kapható biodízellel üzemelni szóval nem világos, hogy mit akar bemutatni a Mazda.

Vélemény, hozzászólás?