Sötét Mustang, sötét sofőr: házba repítette az autót

Nehéz értelmezni egy ház falából kiálló, a levegőben félig lógó Ford Mustang látványát

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem az autóvezetési képességeiről lehet ismert az a személy, aki berombolt egy ház falába a fekete Ford Mustangjával. Komoly sérülés szerencsére nem történt.

Nem sokáig tartott, hogy az új év kezdetével az Egyesült Államokban meglegyen az idei első Mustang-baleset. A Ford sportautója sok alkalommal kerül közúti incidensekbe, bár szögezzük le, hogy ez nem feltétlenül a Mustang-tulajdonosok vezetési képességeiről állít ki bizonyítványt, hiszen a más sportkocsikhoz képest viszonylag alacsony ára miatt ebből a modellből jóval több van az utakon. Azt mindenesetre nem tudjuk, hogy a nagy számok törvénye, vagy egy vezetésre kifejezetten alkalmatlan sofőr idézte elő a fenti, furcsa látványt.
Hirdetés
A Carscoops szerint nem ismert, mi okozta a balesetet, de az eredmény elég meglepő: egy ház falából, nagyjából 1-1,5 méter magasságban lóg ki egy fekete Ford Mustang hátsó fele. A baleset kísértetiesen a Shelby utcában történt, bár maga a Mustang nem a legendás különkiadás nevét viseli magán. Az indianapolisi tűzoltóság múlt hét szombaton délután 1 óra után jelent meg a helyszínen, ahol a sofőrt még mindig a járműben találták. Sikerült kiszabadítani a Mustangból, ahonnan kórházba került, de mint kiderült, szerencsére nem lett komolyabb baja. Szintén szerencse, hogy a fal túloldalán sem állt éppen senki a baleset idején. A környezetből ítélve a sofőr valószínűleg az út szélén lévő padkára hajthatott rá, ami egyrészt megdobta az autót, másrészt pedig a hátsó lökhárítót is leszakította. A padka után következő rézsű végül felpattintotta a Fordot a levegőbe, amit végül a fal állított meg. Az autó elejéről nem tett közzé fotót a tűzoltóság, bár bizonyára nincs túl jó állapotban. Lehetett volna viszont sokkal rosszabb is a helyzet mind az autó, mind a sofőrje számára, ha téglából állt volna az épület. Az Egyesült Államokban a faszerkezetes házak sokkal elterjedtebbek, ami ezúttal szerencsét jelentett a Mustangot vezető illetőnek, bár innentől kezdve a biztosítási díja valószínűleg alaposan megemelkedik majd.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?