Vadászatot írt ki a rendőrség a gyorshajtókra

TISPOL akció: a gyorshajtók kiszűrésére utaznak a rendőrök

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Fokozottan ellenőrzik a rendőrök a közlekedőket a TISPOL akcióban. A fő cél a gyorshajtók kiszűrése.

A rendőrség 2014. augusztus 8. és augusztus 9. közötti időben országosan ellenőrzi a megengedett legnagyobb sebességre vonatkozó előírások megtartását a TISPOL (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) SPEED elnevezésű európai szintű fokozott ellenőrzés keretében - írja a police.hu. A korábbi évekhez hasonlóan a közúti balesetek fő oka a sebességtúllépés, illetve a sebesség helytelen megválasztása. A személyi sérüléssel járó balesetek mintegy harmada ilyen jogsértés miatt következik be. Az ellenőrzés célja a megengedett legnagyobb sebességet túllépő járművek vezetőinek kiszűrése által a közlekedésbiztonsági helyzet érzékelhető javítása, a közlekedők biztonságának szavatolása. Ennek érdekében a rendőrök hitelesített sebességmérő berendezés alkalmazásával ellenőrzik a közlekedőket.
Hirdetés
A sebesség-ellenőrzések egy része helyszín- és időpont-megjelöléssel megtalálható a rendőrség vonatkozó oldalán, ám fontos tudni, hogy azoktól eltérő helyen és időben, akár forgalomtól elzárt területről, lesből is kell számítani a gyorshajtókra vadászó rendőrökre.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?