Az elektromos Volkswagen ID.Buzzból is készül California!

A 2025-ben érkező teljesen elektromos VW kempingautó neve ID.California lesz

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A jelenlegi California modellekre akkora az érdeklődés, hogy a németek tovább bővítik a kínálatot: az ID.Buzzból is készül majd ággyá alakítható belsővel szerelt változat.

A Volkswagen bejelentette, hogy 2025-ben a California kínálata is bővül egy villanyautóval, a jövőre érkező ID.Buzz alapjain. A döntésnek hivatalosan két fő oka van, egyrészt ez egyfajta válasz az utóbbi hónapokban jelentősen megemelkedett Caddy és T6.1 alapú California modellek keresletére, másrészt ezzel a lépéssel a márka az elektromos érába vezetheti át még egy tradicionális modellcsaládját. Az ID.California Hannoverben készül majd a cégcsoport más logóval ellátott modelljeivel együtt, többek közt Bentley-k és Audik mellett.
Hirdetés
Ennél többet sajnos nem árultak el, ám nem valószínű, hogy a német mérnökök messze mennének a megszokott recepttől:

egy magasan extrázott ID.Buzz változatra érdemes számítani egy igen menő belsővel, mellé remélhetőleg felnyíló tetősátorral.

Az említett ID.Buzz az új Multivanhoz hasonlóan[/url] személyautó alapokra épül, ám nem az MQB, hanem az MEB platformra, és bár ez még nem hivatalos, valószínűleg egy 111 kWh kapacitású akkucsomagot és akár 550 kilométeres hatótávot kínál majd.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?