Új emblémával és 300 lovas motorral frissült a Kia Stinger

2,5 literes turbómotort kapott a Stinger

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Érdekes helyzet alakult ki a Kia Stinger háza táján. Európában már frissült, de mégis az USA-ban a legfrissebb.

Bizony, Európában már tavaly igazított kicsit a plasztikai sebész a Stingeren, de tényleg csak nagyon apró változások vehetők észre rajta. A ráncfelvarrás az első fényszórókat, illetve a hátsó lámpákat érintette. Megváltozott a burán belüli rajzolat, illetve az őket összekötő fénycsík. Emellett megjelentek új könnyűfém keréktárcsák, és ennyi. Ugyanezek a változások jellemzik az Amerikában most frissülő modellt, annyi különbséggel, hogy ott már az új embléma is felkerült az autóra. Viszont az USA-ban új alapmotort is kap, ami kérdéses, hogy eljut-e Európába. Hiszen a kétliteres, turbós négyhengerest lecserélik egy szintén négyhengeres, de 2,5 literes turbómotorra. Ez 45 lóerővel erősebb a kifutó kétliteresnél, szóval összesen 300 pacit vonultat fel, 421 Nm nyomaték mellett. A Kia szerint ez a motor nem ereget több káros anyagot a levegőbe a kétliteresnél.
Hirdetés
Kicsit izmosabb lesz a V6-os egység is , igaz annak teljesítménye kevesebb mint 1 százalékkal emelkedik. Magyarán 3 plusz lóerőt kap a 3,3 literes motor, ami a gyáriak szerint így lesz 368 lóerős, nyomatéka változatlanul 510 Nm marad. Ezt az apró növekedést pedig az új, változtatható hangú kipufogórendszer számlájára írhatjuk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2021.03.18. at 10:51
    Permalink

    Azt hiszem jobban járnak az európai vásárlók, mert ez az új embléma nagyon rondán nem illik ehhez az autóhoz. Ez a tipikus “csináljunk egy új logót, amiről majd nem a feltörekvő koreai autógyárt múltunkra asszociálnak a vásárlók” húzás. Célt érni célt ér, de a formát is tönkre bassza. A Stinger feliratról a csomagtartón nem is beszélve, az erősen Maserati ihletésű.

  • 2021.03.18. at 11:39
    Permalink

    Érdekes ez az új embléma. KN-nek lehet olvasni. Szerintem elszúrták. Fontos az, hogy egy márkának rajongható emblémája legyen. Ezért telitalálat a Mercié, vagy a Renault-é (eddig, mert most megváltoztatták) Egyszerűségükkel és egyediségükkel nagyszerűek. Ott lóghattak a kulcstartókon, egy KN-t hogyan teszek rá?

Vélemény, hozzászólás?