Íme a legédesebb szabadidő-autó!

80 kilós csoki Lexus módra

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A legfinomabb SUV, avagy a legdinamikusabb édesség? Inkább az előbbi, hiszen a Lexus UX formájúra mintázott csokoládécsoda nem gurul sehová, viszont annál ínycsiklandóbb.

Nyolcvan kilogramm tömör gyönyör, röviden így lehetne jellemezni a brüsszeli repülőtéren kiállított csoki-Lexust. A reptéren belül a Lexus saját, The Loft néven működő üzleti várójában lehet megcsodálni a szobornak is beillő „csokidarabot”. Amit egyébként a Lexus és a Brussels Airlines közös kedvessége a látogatók számára, méghozzá annak örömére, hogy a váróterem elnyerte a World Travel Awards Európa legjobbjának járó díját.
Hirdetés
Természetesen az UX a legkiválóbb belga csokoládéból készült. Az egyméteres csokimakett teljes egészében kézi munkával, nem kevesebb mint 160 munkaóra alatt készült. A munkát az 1857-ben alapított Neuhaus manufaktúra két csokoládémestere vállalta. A Neuhaus név pedig nem véletlenül lehet sokak számára ismerős. A cég alapítójának unokája 1912-ben a világon elsőként készített krémmel töltött csokoládéfalatkákat, amit ma pralinéként ismerünk.
A The Loft vendégei egész nyáron láthatják a majdnem 100 kilós csoki SUV-t, ám nem az édes hibrid az egyetlen különlegesség a Lexus díjnyertes várójában. A 700 négyzetméteres térben egyszerre akár 175 vendég élvezheti a bár gondosan megtervezett menü- és italválasztékát, valamint a shiatsu masszázsfotelek élénkítő kényelmét. Aki elvonulna a nyüzsgéstől, speciálisan kialakított alvófülkékben teheti meg, vagy az egyedi akusztikájú Mark Levinson audioszobában. Nem véletlen, tehát, hogy a The Loft mindössze egy év működés után elnyerte az idén 26. alkalommal átadott World Travel Awards zsűrijének elismerését.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?