Szimbiózis Renault módra: íme a márka legújabb SUV-ja!

A Symbioz képében újabb szabadidő-autóval bővült a Renault modellpalettája

Kívül-belül találni ismerős részleteket a Renault újdonságán, és nem csak az év elején közzétett kedvcsináló fotók miatt. A márka újabb modellel érkezett meg a C-szegmensbe, mutatjuk mit kínál a Captur és az Austral közé pozicionált Symbioz!

Februárban adott először életjelet magáról a Renault Symbioz, amelyről már akkor kiderült, hogy a Captur és az Austral közé érkezik. Előbbivel le sem tagadhatná a rokonságát, hiszen a frontrész szinte egy az egyben megegyezik a kisebb testvérrel, ráadásul még a CMF-B platform is ugyanaz, igaz a Symbioz esetében megnyújtották, így 2,64 méter a tengelytávolsága.
Hirdetés
Nem csak a külsőn fedezhetőek fel a ráncfelvarrott Capturral hasonlóságok, hiszen ahogy a Renault is fogalmaz közleményében, a műszerfalat is ebből emelték át. Ennek közepén egy 10,4 colos, függőlegesen elhelyezett érintőképernyő trónol, amelynek alján azért találni fizikai gombokat is - csakúgy mint a kormányon. A digitális műszeregység is adott, amely jelen esetben 10,3 colos. Motorfronton nem vitték túlzásba a kínálatot, hiszen egyetlen opció lesz elérhető a SUV-hoz. A 145 lóerős full hibrid hajtáslánc az 1,6 literes, négyhengeres benzinmotoron alapul, és a márka állítása szerint a városi közlekedés 80 százalékban megoldható elektromosan, a fogyasztás pedig a WLTP ciklus szerint 4,6 liter környékén alakulhat 100 kilométerre vetítve. A Renault Symbiozt a spanyolországi Valladolidban fogják gyártani.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?