Félmillió gyorshajtót bírságoltak meg a rendőrök egy hét alatt!

Az egész Európára kiterjedő nemzetközi traffipax-akció komoly számokat hozott

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem csak Magyarországon probléma a gyorshajtás, ennek látványos bizonyítéka a 14 európai országra kiterjedő Roadpol Speed akció eredménye is.

Egy hét alatt, augusztus 7. és 13. között több mint félmillió gyorshajtóval szemben intézkedtek a rendőrök Európa-szerte a legutóbbi Roadpol Speed közlekedésrendészeti akció során. A sebességmérési akcióban 14 európai ország vett részt. A túlzott sebességtúllépés miatt 4089 sofőr jogosítványát a helyszínen bevonták, vagy - amennyiben az adott országban a jogszabályi keret csak ezt engedi -megindították a vezetői engedély visszavonását.
Hirdetés
A kontinensen összesen közel félmillió – pontosan 498 569 – gyorshajtót mértek be, Magyarországon a megengedett sebesség túllépése miatt 19 320 esetben intézkedtek az egyenruhások. Ebből 6663 járművet meg is állítottak, és a helyszínen adták át a bírságot, további 12 657 autós pedig postai úton kapta meg a csekket.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?