Tovább drágul a benzin, persze nem nekünk

Egy hét alatt 16 forinttal kerül feljebb a benzin nagykereskedelmi ára

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Áresést hozott az olajpiacon a koronavírus omikron variánsa, ám úgy tűnik, csak átmenetit, az árak ismét felfelé mennek, a benzin nagykereskedelmi ára szerda után pénteken is emelkedik.

Bár november közepe óta hazánkban 480 forintos maximumáron tankolhatunk normál benzint és gázolajt, december elején olyan mértékben esett az olaj és így az üzemanyagok nagykereskedelmi ára is, hogy a józanabb árazású töltőállomásokon 450-460 forintos árakkal is összefuthattunk a közelmúltban. Ám a drágulás ismét elkezdődött. Miként arról beszámoltunk, szerdán 10 forinttal került feljebb a benzin, 7 forinttal a gázolaj nagykereskedelmi ára - természetesen literenként. Ez alapján a kutakon is ismét felfelé indultak a számok. Benzint egyre kevesebb helyen fogunk tudni 480 forint alatt tankolni, ugyanis a Holtankoljak.hu információi szerint a szerdai áremelést a benzinnél pénteken egy újabb, literenkénti 6 forintos követi.
Hirdetés
Bár a gázolaj nagyker ára pénteken már nem változik, így esetében 7 forintos a heti drágulás, a benzinnél ugyanez már literenkénti 17 forintot tesz ki. Mivel a hét elején még 455 forintos literárakkal is találkozhattunk, egyelőre még van esély mindkét üzemanyag esetén is 480 forint alatti árakat találni, a normál üzemanyagok esetén pedig továbbra is érvényben van a 480 forintos árplafon.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?