Meg se kottyan a Cybertrucknak, ha belerombolnak

Egy Nissan Sentra ütközött egy Tesla Cybertruckkal, utóbbi jóval kevesebb sérülést szenvedett

Javításra szorul mind a Tesla Cybertruck, mind a Nissan Sentra, ami egymásnak ütközött. Utóbbinak alig maradt valami az elejéből, míg a pickup viszont csak néhány horpadást szenvedett.

Nem sok példány járja még az utakat a Tesla Cybertruckból, így viszonylag lassan derül ki, mi valósult meg az autó bemutatását megelőző hatalmas várakozásokból. A pick-up strapabíró képessége az egyik fő vonzereje, a karosszériája például golyóálló, de úgy tűnik, az ütközéseket is bírja rendesen. A Carscoops szúrta ki azt az X-re feltöltött videót, ami egy karambol utáni állapotot mutat.

Valószínűleg piroson hajthatott át az egyik érintett fél a kereszteződésben, aminek az eredménye az lett, hogy egy Nissan Sentra szedán oldalba kapta a Tesla Cybertruckot. Ugyan mindkettő jármű vontatásra/szállításra szorult, de egyértelműen látható, hogy a Tesla elektromos pick-upja szenvedte a kisebb kárt. A jobb első keréknél történhetett a legnagyobb ütközés, ott a sárvédő és az ahhoz csatlakozó első lökhárító le is tört. Az ajtókon és a küszöbön már csak kisebb horpadások keletkeztek, de eltűnt még a hátsó sárvédő, valamint mindkét oldalsó gumiabroncs defektes lett.
Hirdetés
Ezzel szemben a Nissan Sentra frontrésze szinte teljesen megsemmisült, az minden bizonnyal már nem kerül vissza az utakra. Ki kell persze emelni, hogy a szedánnak nagyjából pont így kellett viselkednie egy ilyen ütközésben, biztonsági okokból gyűrődési zónákkal látják el az autók elejét és hátulját, melyek csillapítják az ütközési energiát, hogy abból minél kevesebb jusson az utastérbe. Egyik autó utasáról sem tudjuk, szenvedett-e sérülést, illetve előfordulhatnak még kívülről nem látható törések a Cybertruck lemezei alatt is. A képek láttán viszont úgy tűnik, az elektromos pick-up jól bírja a hasonló baleseteket.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?