Adnál 26 millió forintot ezért a 38 éves BMW-ért?

Egy új BMW árát kérik ezért a majd' 40 éves M5-ösért

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az RM Sotheby's aukciós oldalon eladásra kínált M5-ös akár a jó bor a korral nemesedett, hiszen a 38 éves járműnek akár 38 millió forintig is felkúszhat a vételára.

1985-ben nem mindennapi címmel büszkélkedhetett a most eladásra kínált M5-ös, hiszen a bemutató idején az E28-as generációhoz tartozó modell birtokolta a leggyorsabb sorozatgyártású autó címét. Küllemében nem árulja el valós erejét, hiszen az akkori 5-ös sorozat karosszériája adja az alapokat, ellenben a motortérbe tekintve a legendás, középmotoros M1-es erőforrása található, egy 3,5 literes, 286 lóerős, 340 newtonméteres nyomatékra képes hajtáslánc.
Hirdetés
A konkrét példányt 1985 szeptemberében vehette át első tulajdonosa, aki olyan extrákat kért akkor az autójába, mint az elektromos napfénytető, első ablakok, vagy épp a központi zár. Az utastér még közel 40 év után is jó állapotban maradt fent, de a bőrüléseken, és a kezelőszerveken azért látni az idő vasfogát. Persze a kilométerórára pillantva kitűnik, ezt az M5-öst nem felejtették ott egyetlen pajtában sem, hiszen 146 ezer kilométert pakoltak bele az évek során. Az autó igazi kuriózumát viszont az adja, hogy szinte teljese egészében gyári állapotban maradt, tuningolásnak nyoma sincs, de egyébként sem vitték túlzásba a gyártást, mindössze 2241 készült belőle. Az RM Sotheby's november 25-én árverezi el az M5-öst, az előzetes becslések alapján forintba átszámítva 26 és 38 millió forint között lehet a végső vételár.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?