Tükrök nélküli Audi érkezik, ilyen lesz a belseje

Érkezik az Audi virtuális tükre, öt kijelző lehet az E-Tron műszerfalán

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Állítólag még nyáron bemutatkozik az Audi első teljesen elektromos SUV-ja, az E-Tron. A belsejét viszont most megmutatták, a szokványos formákat két új kijelzővel fejelik meg.


Hamarosan újabb Audi mutatkozik be, ám már egyszer odázták az E-Tron megjelenését. Az új modell hatalmas mérföldkő az Audi számára, hisz ez lesz első tisztán elektromos sorozatgyártott modelljük. Nem úgy, mint a pár darabban készült R8 E-Tron, az SUV több piac számára is elérhető lesz. Ám nem vet túl jó fényt most az Audira, hogy a vezérigazgató, Rupert Stadler egyelőre előzetes letartóztatásban van. Az E-Tron bemutatását viszont elvileg még a nyáron megtartják, most pedig nem csak az álcázott külsőt, de a műszerfalát is megismerhetjük, teljes fényében.
Hirdetés

Az E-Tron SUV utastere nagyban hasonlít az A6-ra és az A8-ra, a megoldások teljesen ugyanolyanok, picit talán magasabb a pult, de középen megvan mind két fizikai visszajelzéssel szolgáló érintőkijelző. Valamint egy harmadik a műszeregység helyén, és két további az ajtókon. Összesen öt kijelző lehet majd az E-Tronban, az ajtókárpitokra került monitorok pedig a tükröket helyettesítő kamerák képét fogják mutatni. Az Audi szerint jóval hasznosabb lesz, mint a hagyományos, bár szokást igényel majd, háromféle nézetet fog kínálni, valamint nagyítási lehetőséget is.
A virtuális tükröknek nevezett megoldás extra felszereltség lesz és több országban is elérhetővé teszik, vélhetően ott, ahol ezt a hatóság már nem tiltja. Egyelőre kevés ilyen ország van, vélhetően egyre több lesz, ugyanis már Japánban is fejlesztik ezt a megoldást, a szigetországban pedig legálissá is tették a használatát. Az E-Tronról egyelőre annyit lehet tudni, hogy picit több mint 400 lóerős összteljesítménnyel érkezik, valamint 400 kilométer WLTP szerinti hatótávolsággal, amivel joggal pályázhat majd a Jaguar I-Pace babérjaira. Az E-Tron alapáron kínál majd légrugózást, feláras lesz a Bang&Olufsen hangrendszer, akár 705 wattos teljesítménnyel. A brüsszeli gyártású E-Tron SUV után több elektromos modell is fog érkezni, egy kisebb E-Tron Sportback, valamint egy sportosabb E-Tron GT, pár éven belül be is mutatkoznak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?