Rendőrségi razzia az utakon! A passzív biztonságot ellenőrzik

Fokozott ellenőrzést tart a héten a rendőrség, a biztonsági övet figyelik elsősorban

Európa rendőrei, így a magyarok is a héten összehangolt akció keretében ellenőrzik a passzív biztonsági rendszerek használatát az utakon. Ha valaki nem köti be magát, akár 26 ezer forintra is büntethetik.


A ROADPOL Operational Group (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoport) éves ellenőrzési terve alapján a rendőrség március 11. és 17. között az ország egész területén a passzív biztonsági eszközök használatát fogja figyelni. Az autósok szempontjából ez főként a biztonsági öv, valamint a gyermekbiztonsági rendszer. Ám a segédmotorosoknak és a motorosoknak is érdemes a szokásosnál jobban figyelni, ugyanis esetükben a bukósisakot vizsgálják kiemelten. Ha a rendőrök valakit szabálysértésen kapnak lakott területen belül 13 ezer forintos, lakott területen kívül 19 500 forintos, míg autópályán és autóúton 26 ezer forintos bírságot szabhatnak ki a biztonsági öv használatának elmulasztásáért.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?