3000 autó lángol egy hajón Hollandia partjainál

Halálos áldozata is van sajnos annak a hajtótűznek, melyet állítólag egy villanyautó okozott

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Jelenleg is tart a mentése annak a hajónak, amely Hollandia partjainál kapott lángra, a még nem hivatalos információk szerint egy villanyautó miatt. Az Egyiptomba tartó hajót közel 3000 autóval rakodták meg indulása előtt.

Bő egy éve hasonló jelenetek játszódtak le a Felicity Ace tűzesete kapcsán, melynek tragikus vége lett. Akkor szerencsére egyetlen halálos áldozatot sem követelt a tűz, de a hajó a teljes rakományával - közük Lamborghinikkel és Porschékkal együtt - elsüllyedt, komoly károkat okozva az Atlanti-óceán élővilágában. Ezúttal a helyzet még szomorúbb, ugyanis a Fremantle Highway fedélzetén pusztító tűz emberéletet követelt. A legénység szerencsésebb tagjainak még időben sikerült a vízbe vetniük magukat, a hírek szerint hét ember ugrott le a hajóról, összesen pedig 23 személyt mentettek ki a holland hatóságok.
Hirdetés
A hajó fedélzetén 2857 személyautó parkolt, köztük 25 villanyautó, a hírek szerint ezek egyike okozta a tüzet a Németországból Egyiptomba tartó Fremantle Highway-en, de ezt egyelőre a hivatalos szervek nem erősítették meg. Az viszont elárulta az egyik parti őr, hogy a lángokat még időben észlelte a legénység, sőt megpróbálták maguk is megfékezni a tűz terjedését, de ez nem sikerült, így az evakuáció mellett döntöttek. A hajó mindössze 50 kilométerre a partoktól gyulladt ki, így még a szárazföldről is látni a magatehetetlen Fremantle Highway-t.
Hirdetés

Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?