Nő a sebességhatár Szlovákiában – bizonyos helyeken

Kacifántos új sebességkorlátozási rendszert vezetnek be a szomszédban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A városon áthaladó autópályán emelkedik a megengedett legnagyobb sebesség Szlovákiában. A döntéssel persze nem mindenki ért egyet.

Néhány nappal ezelőtt döntött a szlovák parlament arról, hogy megemelik a sebességhatárt bizonyos helyeken. Lakott területeken továbbra is 50 km/h a legnagyobb megengedett sebesség, ám a lakott területen áthaladó autópályákra más szabály vonatkozik. Eddig 90 km/h volt a legnagyobb megengedett sebesség az autópályák azon szakaszán, ami lakott területet érint. Ezt a kitételt kivették a szabályból, helyette most már „a községen áthaladó autópályán a 3,5 tonnánál nem nehezebb gépjárművek maximális megengedett sebessége 130 km/óra” - számolt be róla az Új Szó. Az új szabály csak jövő nyáron lép életbe, de Pozsonyban már tesztelik. A D1-es autópálya minden feljáratára kihelyezték a lakott terület végét jelölő táblát, onnantól megengedett a 130 km/órás sebesség. Ugyanakkor a döntés nagy felháborodást váltott ki a fővárosi önkormányzat részéről. Matúš Valló főpolgármester felhívta rá a figyelmet, hogy a nagyobb sebesség nagyobb zajterheléssel és károsanyag-kibocsátással jár.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?