Csak a múlt héten több mint 15 ezren nem kötötték be magukat

Közel 300 sofőr a vele utazó gyermek védelmét sem tartotta fontosnak

Közzétette a rendőrség a múlt heti ROADPOL akció mérlegét, amely elkeserítő eredményeket hozott a passzív biztonsági eszközök használatára vonatkozóan.

Még a múlt hét elején írtuk meg, hogy a rendőrség 7 napon keresztül fokozottan fogja ellenőrizni a közlekedőket, és igyekeznek kiszűrni azokat, akik nem használják a passzív biztonsági eszközöket. Az ORFK közzétette a ROADPOL akció eredményeit: tájékoztatásuk szerint 15 449 esetben kellett intézkedniük. Ebből 11 753 alkalommal a járművezető felejtette el magára húzni az övet, ám 265 esetben azért volt dolga az egyenruhásoknak, mert az autóban nem használták a gyermekbiztonsági rendszert, de 52 motorkerékpáros is bírsággal távozott, hiszen bukósisak nélkül közlekedtek. A büntetés mértéke az ilyen esetekben a helyszíntől függ, ugyanis lakott területen belül 13 ezer, azon kívül 19 500, míg autópályán 26 ezer forintos bírság jár, ha valaki elmulasztja bekötni magát. Ugyanebben a felosztásban a motorosokra a bukó nélkül 10, 20, vagy 30 ezer forintos büntetés várhat, ugyancsak a helyszíntől függően.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?