Mutatjuk mennyit fizettek a buszsávokban szabálytalankodók!

Közel két tucatszor ellenőrizték célzottan a buszsávokat 2023-ban, az eredmény elkeserítő

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A BKK és a BRFK a múlt évben több mint 20 alkalommal közös buszsávellenőrzési akciót hirdetett, amelynek köszönhetően több mint 500 szabálytalan közlekedőt szűrtek ki.

Immár negyedik éve szervez együttműködésben buszsávellenőrzési akciókat a Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-Főkapitányság. A közzétett adatok alapján csak a tavalyi évben 23 alkalommal figyelték célzottan a tömegközlekedési eszközök számára fenntartott sávot. A járőrök 502 alkalommal intézkedtek a buszsáv jogosulatlan használata miatt, emellett 2495 taxit is megvizsgáltak, és 46 alkalommal tartottak járatellenőrzési akciót. A BKK és a BRFK együttműködésének keretein belül a rendőrök 782 esetben szabtak ki helyszíni, 204 esetben pedig közigazgatási bírságot, amelyek összértéke meghaladja a 30 millió forintot.
Hirdetés
A rendőrség közleményében azt is elárulta, hogy a szúrópróba szerű ellenőrzéseken túl kiemelten figyelik a reggeli és délutáni csúcsforgalomban a frekventált helyeken elhelyezkedő buszsávokat, napközben pedig az árurakodás miatt problémás helyszíneken járőröznek, de kiemelték azt is, hogy a múlt év elején a metrópótlók által használt szakaszok is fókuszba kerültek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?