Komoly ellenfelet kaphat a Tesla Roadster

Még durvább gyorsulást ígér a tajvaniak elektromos roadstere

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bő 1300 lóerővel érkezhet a Xing Mobility szuperautója, amely kerekenkénti villanymotorokat kap. A gyorsulása az újonnan bemutatott Tesla Roadsternél is jobbnak ígérkezik.


Alig egy hete mutatták be Elon Muskék a legújabb, legkisebb és leggyorsabb modelljüket, a Tesla Roadstert, máris megjelent egy potenciális vetélytárs. Az amerikaiak újdonsága egyértelműen a menetdinamikájáról híres, az 1,9 másodperces 0-96 km/órás gyorsulás az összes hiper- és szupersportkocsit kenterbe veri. A Xing Mobility cég Miss R névre keresztelt modellje ugyanerre a sebességtartományra 1,8 másodperces sprintet ígér, míg a 200 km/órás tempót 5,1 másodperc alatt érné el álló helyzetből.
Hirdetés

Érdekesség, hogy az akkumulátorok egy az egyben megegyeznek a Tesla Model S-ben találhatókkal, a különbség csupán annyi, hogy a közel 1000 km-es hatótáv helyett csupán 250 km-t ígér. A tajvani elektromos szuperautó egyelőre csak grafikán létezik, azonban nem kell sokat várni a fizikai bemutatásra sem. A Xing Mobility 2018-ra ígéri a prototípus leleplezését, a gyártás minden bizonnyal 2020 környékén indulhat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.11.27. at 15:06
    Permalink

    Na, ezek után végre talán komolyabban is az autós színtér versenyzőivé válhatnak a tajvaniak, bár a nálunk nem igazán ismert Luxgen kapcsán eddig is többé-kevésbé azok voltak. Leginkább a számítástechnikai termékeik kapcsán ismerjük őket: Benq, Acer, Asus és társaik: és ezeknek elég jól csengő nevük is van a szakmában.

    • 2017.11.27. at 22:28
      Permalink

      Érdekes amúgy a “Xing” név: mivel tajvani, értelmezhető sima ázsiai hangzású névként, szójátékként is megállja a helyét: Xing – vagyis “crossing”, de lehet mozaikszó is. Ha befutnak, talán fény derül majd erre is.

Vélemény, hozzászólás?