Állítólag a terv szerint halad az új traffipaxok bevezetése

Még nincsenek hadban az új traffipaxok, de jönnek

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Megkérdeztük a rendőrséget, hogy mikor várható az új traffipaxok bevezetése. Azt nem tudtuk meg, de állítólag az ütemterv szerint.

Tegnapi hír, hogy a rendőrség már teszteli a tavaly 720 millió forintért beszerzett, nem csak sebességmérésre, hanem egyéb szabálytalanságok kiszűrésére is alkalmas traffipaxokat. Egy olvasónk szerint egy ideig nem kell rettegnünk tőle, ugyanis a cikk alatti hozzászólásként az alábbiakat írta. "Ott voltam a csodafegyver tesztjén. Annyit fűznék hozzá, hogy bőven van mit fejleszteni rajta 🙂 Egy darabig nem látjuk még őket szerintem." A bevezetés idejéről a rendőrséget is megkérdeztük, állítólag az új sebességmérők érkeznek, azt pedig egyelőre nem árulták el, hogy mikor. Az új, eddig Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pont (KKEP) néven ismert mérőrendszerek bevezetési ideje iránt érdeklődve az alábbi választ kaptuk az ORFK Kommunikációs Szolgálatától.
Hirdetés

"A VÉDA rendszernek, mint a rendőrség célzottan közlekedésbiztonságot fejlesztő új informatikai rendszerének a kialakítása a tervezett ütemezés szerint halad. A VÉDA rendszer közutakra telepítendő *mobil* eszközei a Változtatható Helyű Komplex Közúti Ellenőrzési Pontok (VH KKEP), amelyek egyik funkciója a közúti járművek haladási sebességének a mérése. Jelenleg a már korábban is működő rendőrségi szakrendszerek és az új VÉDA rendszer komponensek megfelelő, integrált együttműködésének átfogó és alapos ellenőrzése folyik annak érdekében, hogy az éles bevezetés hibamentesen történjen meg az eredeti ütemezésnek megfelelően.
Az eszközrendszer éles üzemű indítását megelőzően a rendőrség a közvéleményt tájékoztatni fogja."

Várhatjuk tehát a további tájékoztatást a bevezetés kapcsán, egyelőre a korábbi rendszerekkel kívánják összhangba hozni az újakat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 22:55
    Permalink

    Bocsánat, az utolsó előtti mondatot úgy szerettem volna írni, hogy : Továbbá azt is, hogy a GDP-hez képest, mi támogatjuk legjobban a külföldi elektronikai ipari konszerneket, cégeket a Magyar lakosságot némely módon indokolatlanul sújtani képes műszaki eszközök beszerzésével!!

    / Így már helytállóbb.

  • 2017.10.28. at 22:55
    Permalink

    Mód felett közösséget vállalok az irányvonaladdal Colie, mert, az utak nagy hányada olyan mint Afganisztánban, a KRESZ sem minden passzusa a Magyar logika és valóság csapásirányában van, ellenben milliárdokért megaszuper traffipaxok azért “akadnak”!!! Mert mi, a kormány, MEGMUTATJUK, HOGY MAGYARORSZÁG JOBBAN TELJESÍT, A BÍRSÁGOK BESZEDÉSÉBEN IS!!! Továbbá azt is, hogy GDP-hez képest, mi támogatjuk legjobban a külföldi elektronikai ipari konszerneket, cégeket a Magyar lakosságot némely módon indokolatlanul sújtani képes műszaki eszközökkel!!!
    Nem baj de tavaly sem kellett a Jobbik!!

  • 2017.10.28. at 22:55
    Permalink

    Helyszín bírságnál tudtommal alkalmazzák az arányos büntetést, de ez is félrevezető, mert a rengeteg céges autóhoz nem mindig társul extra fizetés, ember legyen a talpán, aki egy S60 mellett állva megmondja, hogy a sofőr 500-at, vagy 1.500-at keres? Ráadásul ha 3 gyerek után fizet gyerektartást, akkor a 30 ropi már neki is cumi.

  • 2017.10.28. at 22:55
    Permalink

    Nem. Az utaknak ehhez semmi köze, de te ezt a marhaságot minden cikk alatt előadod.

    Egészen biztos lehetsz benne, hogy ezeket a kérdéseket rajtad kívül senki nem tette fel. Szerintem keresd fel az illetékes minisztériumot velük. Ne itt okoskodj, ha meg vagy róla győződve, hogy feltaláltad a kereket, akkor tárd a “szervek” elé.
    Kíváncsi vagyok a fejleményekre.

  • 2017.10.28. at 22:55
    Permalink

    Azt mondjuk én sem tudom, hogy pl. fekete pólónál hogyan látja meg a készülék, hogy be van-e kötve az öv. 🙂
    Viszont – és ezzel gondolom nem leszek itt népszerű – nem ártana szigorúbban venni a sebesség ellenőrzését. Az utóbbi fél évben azon az útvonalon, amerre járok, látványosan megcsappant a traffipaxok száma. Erre most lehet mondani, hogy örüljek, viszont ezt jó néhány barom is felismerte és újabban megszaporodtak a se istent, se embert nem ismerő hülyék az utakon.

    A másik pedig: nálunk is be kellene vezetni a jövedelemarányos, vagy az autó értékéhez arányosított büntetéseket. Valakinek egy 30 ezres bírság az anyagi összeomlással egyenlő másnak meg csak egy röhejes tétel…

  • 2017.10.28. at 22:55
    Permalink

    Colin igazad van.
    Ezen már gondolkodtam én is. Honnan tudja a “gép” biztosan megállapítani, hogy valóban be van-e kapcsolva az öv. Ha nem tudja “biztosan”, akkor majd valakik rábólintanak: Igen kérem, ez nincs bekapcsolva.

    Mi van, ha a Nap süt a kocsira (téli naplementére gondolok vagy napfelkeltére) és azért észlelhető nehezen -vagy leginkább sehogy- az irányjelző. Vagy azokkal a kocsik éjjel, ahol az irányjelző a fényszóróban van és este “elnyomja” a borostyánsárgát az erős fény.

    És a telefonálás… Mi van akkor, ha csak valaki könyököl az ajtón az ablak tövénél és a fejét támasztja közben?

    Végül mi van jobb kormányos autókkal? Azokban az autókban az anyósülésen utas van a bal oldalon. És ha ott telefonál az utas? Van ilyen magyar rendszámos autó, persze nem tízezer számra, de mégis a pakliban van a lehetőségként…

    Jah, és akkor mi lesz, ha a forgalmi sávokat “átvariálják” az úton folyó munkálatok miatt? Egybefüggő havas úton, ahol nem látható a terelővonal…hm? Ott hogy lesz?

  • 2017.10.28. at 22:55
    Permalink

    Kamu lenne a sokféle funkció?!
    Az is érthetetlen, hogy pl. a színes biztonsági öveket hogyan észleli vagy a pólómon keresztben levő övszélességű csíkra mit mond, ha egyébként bekötetlen vagyok. Vagy taxis esetén ahol nem köt. az övhasználat, stb. Vagy rendőr esetén, aki ugye mára már minden szabálytalanságot megtehet.
    Továbbá a baleset elkerülése végett végrehajtott “szabálytalanságokat” hogyan ignorálja? Pl. a buszsávba hajtva kikerülni a lerobbant járművet, vagy vészfékezésnél elkapni a záróvonal másik oldalára a kocsit, stb. büntethető lesz?!

    Nem ide valók ezek a kütyük, először a kreszt és az utakat kellene rendbehozni!

Vélemény, hozzászólás?