Nem tetszett a tulajnak, újrakezdték az ötajtós Brera projektet

Mutatjuk, hogy áll a praktikus Alfa Romeo 159 és a sportos Alfa Romeo Brera összeházasítása

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Két autóból minőségi módon egyet csinálni akkor is nehéz, ha ugyanolyan modellekről van szó. Szerencsére esetünkben nem totálkárosra tört kocsikkal vernek át vásárlókat, hanem megalkotják azt, amit a gyártó nem adott meg a rajongóknak: az ötajtós Brerát.

Nagyjából fél évvel ezelőtt már beszámoltunk az ötajtós Alfa Romeo Brera projektről, ám a történet még véletlenül sem ért véget ott és akkor. A 159 és a Brera összeházasításának első verziójával ugyanis nem volt elégedett a tulajdonos, így újratervezte az egészet, majd gyakorlatilag elölről kezdték a műtétet. A fő probléma az volt az autóval, hogy túl keskenyre sikerültek a C oszlopok, és így elveszett a Brera hátuljának egyik jellegzetes stílusjegye.
Hirdetés
A második verzió az avatatlan szemek számára alig különbözik az elsőtől, de amint közelebbről megnézzük, egyértelművé válik, hogy egy jóval átgondoltabb megoldással fogtak hozzá az átépítéshez. Az első és legszembetűnőbb változás valóban a már említett C oszlop, ami most tényleg úgy néz ki, mint a Brera esetében. A módosításnak köszönhetően a tetővonal egésze is jóval közelebb került a Brera eredeti sziluettjéhez, illetve az autó oldalán végigfutó vízszintes törés is tökéletesen a helyére került. A különleges Alfa Romeo az újabb fényezés után remélhetőleg valóban úgy fog majd kinézni, ahogy a tulaj megálmodta, ekkor pedig végre késznek nyilváníthatják a projektet. Jó eséllyel mi is beszámolunk majd a végeredményről, ám ha szeretnél első kézből értesülni minden frissítésről a különleges Alfával kapcsolatban, akkor a tulajdonos Instagram oldalát érdemes követned.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?