Matiz a Kamaz ellen! Elég erősek hozzá az idegeid?

Nyugi, ismét a virtuális térből kerítettük a töréstesztet

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Szerencsére manapság már nem kell katasztrófának történnie ahhoz, hogy lássuk bizonyos modellek találkozásának a végeredményét. Egy jó szoftver kell csupán, amely elég élethű fizikával mutatja meg a szokatlan törésteszteket.

A BeamNG fejlesztői pontosan egy olyan fizikai modellt késztettek el és tökéletesítgetik évek óta, ami alkalmas arra, hogy élethűen megmutassa, mi történik például egy Dacia Duster és Logan találkozásakor. Mondjuk akár 200 km/h tempónál ami valójában nem reális. Vagy épp egy Kamaz és egy Matiz, illetve kettő találkozásakor. Az orosz teherautót többféle sebességgel szabadítják a Matizokra a fejlesztők. Először csak, később már két Matizt trancsíroz szét a Kamaz, hogy aztán visszavágót követeljenek a fél-korai minik. Kicsit mókás is, ahogy a Kamaz szinte meg se érzi a 60 km/h tempóval belecsapódó Matizt. Vajon tényleg ilyen lenne a valóságban? Elég valószínű, hogy igen. A BeamNG fizikai motorja ugyanis valós idúben számítja ki az autó minden alkatrészének viselkedését. Egyetlen kritika szokta csak érni a fejlesztőket, méghozzá az, hogy a gravitációval eléggé nagyvonalúan bánik a motorjuk. Magyarán a járművek a kelleténél jobban pattognak, látványosan könnyen emelkednek el a földtől. Nézzétek meg a videót, szerintetek a valóságban is ilyen lenne egy Kamaz és egy Matiz találkozása?
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?