Portugáliában is új mércét állított fel a Honda Civic Type R

Portugáliában is pályacsúcsot autóztak a Civic Type R modellel

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Duplán örömteli a Honda legújabb rekordja, ugyanis Tiago Monteiro javuló állapotáról is tanúskodik, hogy a Civic Type R begyűjtötte a legújabb rekordját.


Már a negyedik pályacsúcsnál tart idén a Honda Civic Type R. Ezúttal Portugáliában bizonyította tudását, a kormánykerék mögött Tiago Monteiróval, aki a tavalyi tesztbalesete után egyelőre csak a pálya széléről követi a WTCR bajnokság eseményeit. Ám a pályarekord elérése arról tanúskodik, hogy egyre közelebb a pillanat, amikor Monteiro újra versenyautóba ülhet.

Portugáliában a legendás Estoril állította kihívás elé a legsportosabb Civic modellt, ám az autó itt is új mércét állított fel. A 4,2 kilométer hosszú, technikás aszfaltcsíkon 2 perc 1,84 másodperc alatt ért körbe az autó, amelyet 320 lóerős, turbófeltöltéses, kétliteres benzinmotor hajt. „Úgy jöttünk ide, hogy megdöntjük az elődmodell által felállított körrekordot, de ez nem az a műfaj, ahol bármi is garantált lenne. Úgy értem, ez egy pályacsúcs, tehát egyáltalán nem volt könnyű dolgunk. Estoril megingathatatlan magabiztosságot követel a pilótától, és az új Type R erős, kifinomult és inspiráló – mindent megad, ami a kiváló eredményhez szükséges. Ezt bizonyítja, hogy megdöntöttük, sőt darabokra zúztuk a korábbi rekordot” – nyilatkozta Monteiro a siker után.
Hirdetés

Estoril mellett már Silverstone-ban, Magny-Cours-ban és a Spa-Francorchampson is megdöntötte az elsőkerék-hajtású kategória körrekordját a Honda Civic type R és elméletileg a Hungaroring is ott szerepel a márka céljai között.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2018.09.05. at 14:29
    Permalink

    Hiába jó, ha ronda, mint a bűn. A Honda nagyjából 15 éve mélyrepülésben van design terén. Ez a Civic a maga gagyi, bazári, kaotikus “stílusával” a Honda épületes szégyene.

Vélemény, hozzászólás?