Csúnyán pórul járhat, aki nem fizet kötelezőt jövőre

Szigorítanak a biztosítók, ha nem fizet valaki kötelező biztosítást, jobban fog neki fájni

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Akár egy-két hónap alatt összegyűlhet a kötelező felelősség biztosítás díja büntetés formájában, ugyanis jelentősen megugranak a mulasztás után fizetendő összegek.

Napi 770-1540 forintos fedezetlenségi díjat kell fizetni 2024-től minden olyan forgalomban lévő személyautóra, amely nem rendelkezik kötelező felelősség biztosítással - közölte a Netrisk.hu az MTI-vel. A mostani díjszabáshoz képest a jövőre életbe lépő 10-19 százalékos emelkedést jelent, amely akár inflációkövető növekedésnek is betudható, viszont így már akár 1-2 hónap alatt is összejöhet akkora összeg, hogy abból könnyedén meg lehet kötni a kötelező biztosítást - jelezte Besnyő Márton.
Hirdetés
A Netrisk.hu ügyvezető igazgatója hozzátette, a nyilvánvaló szándékosság mellett a dokumentum hiányozhat azért is, mert az üzembentartó egyszerűen elfelejtette újrakötni, vagy a korábbi biztosítás díjfizetés hiányában megszűnt, de az is előfordulhat, hogy használtautó-vásárlásnál a vevő nem gondoskodik róla időben. Az indok legyen bármi is, már most leszögezték, a szabályozás szerint mindenképpen meg kell fizetni a fedezetlenségi díjat. A befizetett pénz természetesen a közösben landol, hiszen a Magyar Biztosítók Szövetsége által kezelt kártalanítási számlára megy. A felgyülemlő összegből a biztosítással nem rendelkezők, vagy az ismeretlen gépjárművekkel okozott károkat térítik meg.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?