Hamarosan traffipaxokat jelezhetnek előre a Teslák

Szoftverfrissítésre készül a Tesla, a program kódjából traffipaxok előrejelzése tűnik ki

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hasznos újítások kerülhetnek hamarosan a Teslákba, a traffipaxok mellett a piros lámpán áthajtást figyelő kamerák miatt is előre szólnak majd.

A traffipaxok előrejelzése régóta nem lehetetlen, több olyan alkalmazás is elérhető okostelefonokra, ami a nyilvánosan közzétett információk és a felhasználók bejelentései alapján figyelmeztet, ha kamerához közelítünk. Sajnos azonban a Teslákban se Android Auto, se Apple CarPlay nincs, így a fenti programok nem vetíthetők ki Elon Muskék autóiban. Úgy tűnik viszont, ők is hasonló funkciókkal szeretnének felhasználóik kedvében járni.
Hirdetés
Az X-en @greentheonly felhasználónéven ismert személy szúrta ki a Tesla következő szoftverfrissítésének kódjában, hogy milyen újdonságok érkeznek majd. A Tesla navigációja a fixen telepített és a mobil traffipaxokat is előre fogja jelezni, sőt, a jelzőlámpákba épített, a piroson áthajtást figyelő kamerákért is szólni fog. A Teslamaps más hasznos újítást is fog kapni, például igény szerint el lehet kerülni az útépítéssel érintett szakaszokat, illetve személyre szabható lesz, hogy a visszafordulási parancsot hogyan kezelje majd a navigáció. Mindez a 11.4.8.1 számú szoftverfrissítéssel érkezik majd a Teslákba, ugyanakkor hangsúlyozni kell, hogy nem biztos, hogy ugyanezek a funkciók Európában, azon belül is Magyarországon elérhetők lesznek. Az okostelefonos alkalmazások tükrözése nélkül hátrányban vannak a Teslák, a Google Maps vagy a Waze egyaránt kínálja a fenti lehetőségeket. A Waze hasznosságának alapját a felhasználói közösség bejelentései adják, fontos lenne tehát a Teslának is, hogy ügyfelei jelezhessék a Teslamapsen, ha traffipaxot, balesetet vagy egyéb rendkívüli akadályt észlelnek. A leghasznosabb persze az lenne, ha az összes ilyen autó és az összes navigációs alkalmazás egyformán tudna kommunikálni, hiszen így rendelkezhetne minél több sofőr pontos információval az utak és a forgalom állapotáról.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?