Elkészültek az első mexikói gyártású BMW 2-es Coupé modellek

Új gyár, új típus - Mexikóból jönnek az új 2-es Coupé BMW-k

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A bajorok legújabb prémium sportkupéját kizárólag Mexikóban gyártják. A San Luis Potosi gyártóüzem fejlesztésébe a BMW mintegy 125 millió dollárt fektetett be.

A 2-es Coupé a bajor márka első olyan modellsorozata, amelynek tervezését, gyártását és az export előkészítését is a mexikói gyár fogja össze. A két éve átadott San Luis Potosi üzemet az építkezés legelső lépésétől kezdve úgy tervezték, hogy könnyedén és rugalmasan tudjon alkalmazkodni a bővülő modellválaszték sorozatgyártásához. Az üzem ma már plug-in hybrid technológiával szerelt autókat is gyárt, az itt készült autókat pedig világszerte exportálják.
Hirdetés
Biztos vagyok benne, hogy ezt az első, sikeresen abszolvált nagy volumenű projektünket számtalan újabb követi majd” – fogalmazott Harald Gottsche, a BMW Group mexikói gyárának elnök-vezérigazgatója. Milan Nedeljkovic, a BMW AG igazgatótanácsának gyártásért felelős tagja elmondta, hogy a BMW gyártóhálózatának legújabb tagjaként a mexikói üzemük a legkorszerűbb innovációkkal és a leghatékonyabb gyártástechnológiával rendelkezik, a rugalmas gyártósorok és a képzett munkatársak révén pedig az ott készülő prémium modellek a világ bármely pontján megállják a helyüket.
Hirdetés
Az új BMW 2-es Coupé vonalait a cég vezető karosszéria formatervezője, a mexikói Jose Casas álmodta meg. A formanyelv mellett a hajtáslánc véglegesítése és a sorozatgyártás beindítása is a német anyagyárral együttműködésben történt, a helyi és a regionális nemzetközi beszállítók fejlesztésével. A beruházás részeként a karosszériaüzembe 82 új robotot telepítettek, a nagyszilárdságú acél és alumínium alkatrészek ötvözetével pedig egy olyan merev karosszériával látják el a típust mely egyszerre biztonságos és hatékonyan garantálja a BMW-től elvárt menetdinamikát. A típushoz két új színárnyalat is kérhető, a Brooklyn Gray és a Thundernight metál, mely utóbbit kizárólag a mexikói gyár használja. A beruházás jelentős részét a karosszéria-összeszerelő üzemben dolgozó munkatársak továbbképzésére fordították, hogy elsajátítsák az eddigiektől eltérő, rövid tengelytávolságú, kétajtós karosszéria sajátosságait.
Hirdetés
Az új BMW 2-es Coupé Észak-Amerikában már az év végén, Európában pedig 2022 elejétől lesz elérhető.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?