Kína már ilyet is tud: úszik és helyben forog a SUV

Vízen jár és tank módjára egy helyben forog a kínai gyártó prémium SUV-ja

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kevés autó mondhatja el magáról, hogy képes úszni a vízen és egy helyben meg tud fordulni, ugyanis ezeket a járműveket a köznyelvben csak tankként szokás emlegetni. Ez a kínai SUV viszont mégis tudja mindkettőt!

A vízben is túlél a YangWang SUV-ja, és még az utasok biztonságára is figyel: amint mélyebb "pocsolyába" hajt a sofőr azonnal felhúzza az ablakokat, és kinyitja a napfénytetőt, amennyiben menekülni kellene (fotó: CarNewsChina)

A BYD prémiummárkájának számító YangWang U8-as SUV-ja masszív erődemonstrációt tartott, legalábbis ami a terepjárók piacát illeti. Az 1184 lóerős jármű már a hajtásláncában is különlegeset mutat, hiszen mind a négy kereket önállóan is szabályozható villanymotor hajtja, emellé pedig egy kétliteres belsőégésű erőforrás társul, ezzel a kombinációval pedig akár 1000 kilométeres hatótávra is képes lehet.

Egy helyben is simán megfordul az U8 (fotó: CarNewsChina)

Hirdetés
A külön "életet élő" villanymotoroknak köszönhetően néhány különleges funkcióval is rendelkezik az U8. A kínaiak SUV-ja egy helyben is képes 360 fokos fordulásra, ami - amellett hogy látványos mutatvány - a szűk városi terepen kifejezetten hasznos. Ennél még egy fokkal érdekesebb, hogy a YangWang autója a derékig érő víztől sem riad vissza, és a felszínen "lebegve" verekszi át magát a túlpartra. Hosszabb túrára viszont nem érdemes tervezni az U8 kétéltű képességeiben bízva, hiszen mindössze harminc percig bírja a vízben az SUV, és csupán 3 km/órával képes haladni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?