Magyar győzelem Japánban – Michelisz Norbi által

WTCC, Japán Nagydíj: Michelisz rajt-cél győzelmet aratott az első futamon

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Honda gyári csapatában versenyző Michelisz Norbi a márka számára hazai pályán rajt-cél győzelemmel nyert, a dobogóra csakis hondások kerültek.


Michelisz Norbi ügyes taktikázással és profi versenyzéssel nyert a WTCC Japán Nagydíját. Mint arról a weboldal beszámol, a szombathoz hasonlóan rendkívül magas hőmérséklet és páratartalom fogadta a vasárnapi Nyitó futamon is a WTCC mezőnyét. Az időmérős 10. helyezése után Michelisz a fordított rajtrácsos első futamon a pole pozícióból rajtolt. 2013-ban már történt ilyen Japánban: akkor még Szuzukában és a Fő futamon, de a lényeg, hogy Norbi akkor is rajt-cél győzelmet aratott. Most Motegiben is nagyon jól kapta el a rajtot, az első sorban mellőle rajtoló csapattársának, Rob Huffnak esélyt sem hagyott az előzésre, magabiztosan őrizte meg az első helyét. A Honda számára összességében is álomszerűen alakult a rajt, hiszen amellett, hogy a Michelisz, Huff kettős maradt az élen, a hetedik helyről induló Tiago Monteiro is fellépett a negyedik helyre. A harmadik körre a harmadik helyen versenyző Thed Björk megérkezett Rob Huff nyakára. Az angolnak itt a pluszsúlyok miatt egy 80 kilóval nehezebb Hondával kellett megbirkóznia a gyári minimumon menő Volvóval. Kihasználva, hogy Huffnak muszáj volt védekeznie, Michelisz Norbert elszakadt az első helyen.
Hirdetés
A hatodik körre Huff már annyira feltartotta Björköt, hogy Monteiro is megérkezett közvetlenül mögéjük, így Norbi mögött kialakult egy hármas vonatozás. A Honda magyarja ekkor már megnyugtatónak tűnő, 2,8 másodperces előnnyel autózott az élen. A hetedik körben Monteiro megelőzte Björköt, így kialakult a Honda 1-2-3 a dobogós helyeken. A végére Michelisz már elkezdett tartalékolni a gumikkal, megtehette, mert megvolt az előnye hozzá. A három Honda diadalmenetben futott be az első három helyen.
Norbi az első futamgyőzelmét szerezte meg a szezonban és a Honda gyári pilótájaként, legutóbb tavaly a Hungaroringen intették le az első helyen, akkor is a fordított rajtrácsos futamon. Japánban másodszor, WTCC-s pályafutása során összességében ötödször nyert. A Fő futam magyar idő szerint 8:50-kor kezdődik.
WTCC, Japán Nagydíj − az 1. futam, végeredménye (a pontszerzők):
  1. Michelisz Norbert, Honda
  2. Rob Huff, Honda
  3. Tiago Monteiro, Honda
  4. José María López, Citroën
  5. Yvan Muller, Citroën
  6. Thed Björk, Volvo
  7. Nicky Catsburg, Lada
  8. Tom Chilton, Citroën
  9. Nestor Girolami, Honda
  10. Gabriele Tarqiuni, Honda

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?