1000 lóerővel sokkol a Hennessey Cadillacje

V8-as motorral és 1000 lóerővel dübörög ez a Cadillac

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Lonestar Motorsport Parkban lőttek egy rövid videót a Hennessey által felturbózott Cadillac CTS-V-ről.

Azt azért meg kell hagyni, hogy még a fejlesztői csomag előtt sem lehetett nagy panasz a Cadillac CTS-V-re. Alapjáraton is 6.2 literes, V8-as motor duruzsolt benne, ami maximális kihasználtság mellett, 640 lóerőt valamint 850 Nm nyomatékot eredményezett, és 3,7 másodperc alatt gyorsult fel 96 km/h-ra, mellette pedig maximum 322 km/h-ra képes.
Mindazonáltal, a motortérben végzett Hennessey fejlesztéseknek köszönhetően ez a CTS-V sokkal gyorsabb elődjénél: 2,9 másodperc alatt éri el a 96 km/h-t, míg mindössze 10,5 másodpercre van szüksége a 217 km/h-hoz. A HPE-1000 motorfrissítő csomagja elérhető az összes 2016-2018 közötti Cadillac CTS-V-hez.
Hirdetés

Hogy még különlegesebbé tegyék a járgányt, sorszámozott motor, valamint az autó külsején és a belső térben is megjelenő Hennessey emblémák teszik teljesebbé az élményt. Arra viszont ügyelni kell, hogy legalább 93-as oktánszámú benzinnel etessük meg a kicsikét, már ha mind az 1000 lóerőt elő szeretnénk csalogatni belőle (igen, az Egyesült Államokban ez kiemelendő...).
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?