1,16 milliót számláz a Porsche minden egyes új lóerőért

Álítólag túl nagy és nehéz a Porsche Panamera Turbo

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Szeptembertől lehet megvásárolni a Porsche Panamera Turbo-hoz a Powerkit elnevezésű gyári teljesítmény-növelő készletet. Nem olcsó a mulatság.

Powerkit néven árulja szeptembertől a Porsche a Panamera Turbo teljesítménynövelő-csomagját. A 16 695 euró 70 centbe (!) kerülő készlet 40 lóerővel növeli a V8-as teljesítményét (540 LE), a maximális forgatónyomaték pedig 750 Nm-re emelkedik. További öröm, hogy ha az autót gyárilag Sport Chrono csomaggal szerelik, akkor már 800 Nm a nyomaték. A motorvezérlő átprogramozásán kívül két darab új, alumínium-titánium turbófeltöltőt is tartalmaz a készlet, amelynek segítségével az autó 4,0 helyett 3,9 másodperc alatt gyorsul 0-100 km/órára, míg a végsebessége 303-ról 305 km/órára emelkedett - valljuk be, ez szinte jelképesnek is kevés. A Porsche megvizsgálta a növelt teljesítményű Panamera Turbo szabványos fogyasztását, és a méréssorozat végén az jött ki, hogy az autó változatlan mértékben kortyolgatja a legjobb minőségű benzint (11,5 l/100 km).
A teljesítmény növelésén kívül azoknak a Panamera tulajdonosoknak is a kedvében akar járni a Porsche, akik nem tartják elég szépnek az autót. A Sport Design Package névre keresztelt csomag nagyobb légbeömlővel rendelkező első lökhárítót tartalmaz, küszöbborításokat, a hátsó részt pedig diffúzornak látszó betéttel dobják fel. A 4581 euró 50 centbe kerülő készletet a megrendeléskor, vagy utólag a Porsche Tequipment programon keresztül lehet megvásárolni. Ezen kívül 20 colos Panamera Sport felniket kínál a cég, az elöl 9,5, hátul 11,5 col szélességű kerekek még éppen elférnek a gyári kerékjáratokban, mégis sokkal nagyobb abroncsokat lehet rájuk szerelni, mint a széria felnikre.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?