16 millió forintért vehetsz kínai Tankot

Közösségi finanszírozással született meg a kínaiak Tankja

Több helyről is merít egy keveset a kínai Tank 330 néven futó terepjáró, ugyanakkor az összképe kellően egyedinek hat, és még az árcédulája sem tűnik horribilisnek.

Bármennyire is egy mezei terepjárónak tűnik, szerencsésnek kell lenni ahhoz, hogy valaki megkaparintson egy ilyet, mivel elsőkörben mindössze 1000 darab készül belőle, és kizárólag online lehet megrendelni. A 330 egy klasszikus terepjárót idéz, ezt a dimenziói is alátámasztják: 4,77 méter hosszú, 1,97 méter széles, és 1,96 méter magas, a tengelytávja pedig 2,75 méter. Az első terepszöge a gyártó szerint 36 fok, míg a hátsó 33, a gázlómélysége 75 centiméter.
Hirdetés
Kínai autó lévén az utastér fényűző - legalábbis terepjárós szemmel nézve - a piros üléskárpit mellett az ezüstszínű berakások sokat dobnak az összképen. A műszerfalon két kijelző található: a műszeregység és az érintésérzékeny multimédiás kijelző is egyaránt 12,3 colos. Ezentúl kerül a középkonzolra egy 50 wattos telefontöltő pad, de az autó támogatja a hangvezérlést is, sőt, a vezetőülésbe a hűtés-fűtés funkció mellett masszás is kerül. Motorfronton a régimódira esküszik a Tank, hiszen 3,0 literes, V6-os erőforrás kerül az autóba, amely 355 lóerő teljesítményre és 500 newtonméter nyomatékra képes. Azt talán mondani sem kell, hogy négykerék-hajtással rendelkezik, illetve egy kilencfokozatú automata váltóval, de a V6-os motor mellett egy 48 voltos villanymotor is fellelehető a karosszériában, így 100 kilométerre vetítve a fogyasztása akár 11,9 liternél is megállhat. A Tankot Kínában 330 ezer jüanra, vagyis nagyjából 16,5 millió forintra árazták be.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?