16 Toyota Hiluxot kaptak a hazai katonai rendészek

A mi katonáinknak még a régi Toyota Hiluxból jutott

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bár idén új generáció érkezett a Toyota Hiluxból, az idén tavasszal megalakult MH Katonai Rendészeti Központ inkább a régiből vásárolt.


Van úgy, hogy olyan jó áron kínálkozik a kifutó széria, hogy érdemesebb abból vásárolni, semmint a frissebb, akár hosszabb szállítási idővel érkező újból. Így lehetett a Magyar Honvédség Katonai Rendészeti Központja is, ugyanis nem a legújabb Toyota Hiluxból, hanem a korábbiból rendelt.
Hirdetés
Az idén tavasszal megalakult MH Katonai Rendészeti Központ alaptevékenységei közé tartozik a rendészeti és a bűnüldözési feladatok mellett Magyarország függetlenségének, területi épségének és határainak katonai védelme, a nemzetközi szerződésekből fakadó közös védelmi és békefenntartói megbízások ellátása, valamint a nemzetközi jog szabályaival összhangban humanitárius tevékenység ellátása, védelmi képesség fenntartása, illetve fejlesztése. A központ munkáját 16 megbízhatóságáról, strapabírásáról és kiemelkedő terepképességeiről ismert Toyota Hilux segíti.
A dandár jogállású elitegység feladatai rendkívül széleskörűek: a központ felel a katonai rend fenntartásáért és a személyi állomány fegyelméért épp úgy, mint a különböző helyőrségekben való megjelenéséért, a közlekedési szabályok betartatásáért, vagy épp a technikai eszközök ellenőrzéséért, amelyek szerepe a menekültválság és a terrorfenyegetés idején különösen felértékelődött. Külföldi kiküldetések során a központ munkatársainak ezen felül várhatóan katonai rendőri feladatokat is el kell majd látniuk. A múlt hónapban a szervezési időszakot lezáró szemlén az immár országos hatáskörben feladatokat ellátó, a Petőfi-laktanyában helyet kapó központban bemutatásra kerültek az új szolgálati formák, köztük a motoros és kutyás katonai rendészek és bűnügyi helyszínelők épp úgy, mint a szervezet munkáját segítő technikai eszközök, köztük a 15 fényhidas, megkülönböztető jelzéssel is ellátott és egy teljesen szériakivitelű Toyota Hilux is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?