165 lóerős motort kap a Renault Mégane

1,6-os turbós benzinessel bővül a Mégane motorpalettája

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Turbós benzinmotorokat illetően jelenleg 131 és 205 lóerőssel kapható a Renault Mégane, hamarosan pedig megérkezik a 165 lovas kivitel, ami az arany középutat jelentheti.


A francia gyártó új 1,6-ossal bővíti a benzines motorok kínálatát, nem is akármilyennel. A Renault Sport által fejlesztett turbós blokk 165 lóerőt és 250 Nm forgatónyomatékot ad, utóbbi csupán 30 Nm-rel marad el a 205 lóerős GT-hez képest. A hajtás hétfokozatú EDC duplakuplungos váltón jut el az első kerekekig, a nulla százas sprinthez 8,2 másodperc szükséges, a sebességmérő pedig 215 km/óráig szaladhat. A gyári vegyes fogyasztásnak 6,0 litert ad meg a gyár, CO2-kibocsátása 134 g/km.
Hirdetés

A vezető négy különböző mód közül választhat: eco, komfort, normál és sport, amelynek függvényében a motor és váltó karakterisztikája is módosul. Az új motor az ötajtós és kombi változathoz érhető majd el az Intens felszereltségi szinttől.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?