1,7 millióan nem újították még meg éves autópálya-matricájukat

Január 31-én lejárnak a 2020-as, éves autópálya matricák

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Fontos dátumra figyelmeztet a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. A jövő héten már nem érvényesek a 2020-as, éves autópálya matricák.

Úgy tűnik, rengetegen várnak az utolsó pillanatokig, hogy megújítsák éves autópálya-matricájukat. A NÚSZ adatai szerint ugyanis 2,6 millióan vásároltak tavaly az egész évre érvényes országos, vagy megyei matricát, ám ezeknek a vásárlóknak 65 százaléka még nem váltotta meg a 2021-es matricát. Tehát körülbelül 1,7 millióan még nem vásárolták meg az idén is érvényes matricát. Szintén a NÚSZ Üzleti Intelligencia Osztályának adatai szerint, január 26-ig összesen 915 ezer éves országos és megyei e-matrica fogyott. Ebből kicsit több, mint 243 ezer darab az országos érvényességű és körülbelül 672 ezer darab a megyei matrica. Január 31-e az úthasználati díj fizetéséhez kapcsolódó mentességek és kedvezmények megújítása szempontjából is fontos határidő. Mentességet a hazai rendvédelmi szervek, illetve a megkülönböztető jelzés használatára jogosult gépjárművek kaphatnak. Kedvezményt pedig a nagycsaládosok, valamint a mozgáskorlátozottak is kérhetnek. Bár a mozgáskorlátozottaknak nem kell a bejelentést évente megújítani, mindenki másnak szükséges a bejelentést megújítani a kedvezmény igénybevételéhez. Az autópálya-matricák árváltozásáról ide kattintva olvashatsz!
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?