2 keréken is különleges sorozattal jött ki a BMW

A párizsi különleges i8 ihlette a BMW bringát

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Szinte mindenből különleges kiadást készített a BMW a Párizsi Autószalonra, amit villanymotor hajt, most már egy kerékpárt is beleértve.

Írtunk már a BMW Párizsban bemutatott legnagyobb durranásáról, az X2 tanulmányautóról, ám ezenkívül néhány különleges modellsorozattal is készült a márka. Az i-sorozat mindkét típusából elkészítették a Garage Italia CrossFade modelleket, egyelőre csak tanulmányként. 2017 elején viszont egy korlátozott mennyiségben gyártott sorozat formájában a márkakereskedésekhez is eljutnak hasonló modellek. Az olasz Garage Italia Customs dizájnműhely a XIX. század végén és a XX. század elején hódító festőművészeti irányzat, a pointillizmus hagyományait idéző fényezést álmodott az i3 és i8 karosszériájára. A kék és a szürke hangulatos játékából az utastérbe is jutott, ráadásul az anyagok vegyes használatával fűszerezve.
Hirdetés
Az i3 és i8 Garage Italia CrossFade modellek fényezésének alapját részben a Protonic Dark Silver szín adja, amely az i8 szintén Párizsban debütált különleges kiadásán is látható. A BMW i8 Protonic Dark Silver Edition teljes egészében ebben az árnyalatban feszít. Mellesleg ez adta az ihletet a BMW Cruise e-Bike Limited Edition kerékpár színválasztásához is. A kétkerekű BMW különleges kivitele pedáljai ellenére sem nélkülözi a villanymotort. Ennek és 400 Wh-s akkumulátorának köszönhetően akár 25 kilométer/órás sebességre is képes - gyakorlatilag erőkifejtés nélkül. Az elektromos motor négyféle üzemmódban tudja segíteni, illetve helyettesíteni a lábhajtást az ECO és a TURBO üzemmódok között. Ezenkívül tízfokozatú váltó is segíti a tekerést a 3500 eurós - tehát bő egymillió forintos bringán.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?