2018-ban új üzemanyagcellás Hyundai jön, de mit hoz a jövő?

Az autóipar vezetői szerint a 2018-as üzemanyagcellás Tucsoné és társaié a jövő

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Teljesen új üzemanyagcellás Tucsonnal jelentkezik a Hyundai 2018-ban, s az autóipari vezetők szerint hosszú távon ilyen modellek terjednek el.

A 2018-as téli olimpiára időzítve debütál az üzemanyagcellás Hyundai Tucson SUV új generációja, s a teljesen új modell fejlett vezetőasszisztens-szolgáltatásokat is kínál majd. Szintén jelentős fejlődés várható a hatótávolságban, hiszen a jelenlegi 425 kilométer helyett az új üzemanyagcellás Tucson egyetlen tank hidrogénnel 560 kilométert tud megtenni.
Hirdetés
A Hyundai tehát folytatja üzemanyagcellás programját, és a Toyota is ígér új hidrogént átalakító modelleket, holott a Mirai eladásai kedvezőtlenül alakulnak. Sokan hangoztatták már, hogy az üzemanyagcellás járművek hatásfoka összességében messze elmarad a hagyományos villanyautókétól, akár harmada azoknak, és csak az újratöltés gyorsaságában mutat előnyt az üzemanyagcellás rendszer. Ennek oka elsősorban a hidrogén előállításának energiaigénye, bonyolultsága és az így előállított üzemanyag szállítása, logisztikája. A KPMG üzleti tanácsadó cég egy friss felmérés szerint azonban az autóipari vezetők 78 százaléka úgy gondolja, hogy hosszútávon az üzemanyagcellás járműveké a jövő az egyszerű villanyautókkal szemben.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.27. at 22:54
    Permalink

    A “jövő” – ami már vagy 50 éve tart -, a hidrogénes hülyeséggel foglalkozók további folyamatos orbitális pofára esését fogja hozni, pontosan úgy mint ahogyan évtizedek óta ezt hozta.

Vélemény, hozzászólás?