2030 után sem kell lemondanunk a V8-as Mercedesekről?

A Mercedes ígérete szerint ha lesz rá kereslet, továbbra is készülhet V8-as modell

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Korábban a Mercedes még arról beszélt, hogy a következő évtized végére száműzik az összes belső égésű motort, most ezt az ígéretet árnyalta némiképp a német márka.

Az már biztos, hogy számos modell újabb kiadása kizárólag elektromos vagy hibrid hajtással érkezik, de ebből nem következik szükségszerűen, hogy az összes típussal így tesz a Mercedes. A következő C 63 már biztosan V8-as nélkül érkezik és jó esély van rá, hogy a E 63 is a 4 literes erőforrás nélkül kerül a kereskedésekbe, viszont a márka járműfejlesztésért felelős szakembere, Joerg Bartels az ausztrál CarSales magazinnak kifejtette, hogy amennyiben a vásárlók igénylik a V8-as autókat, úgy hajlandóak ezeket a szükségleteket kielégíteni. Bartels gyorsan hozzátette azonban, hogy ezek az autók a mostani V8-asoknál jóval drágábbak lesznek, mivel az új nyolchengeres motorokat már az Euro 7-es szabványnak kell megfeleltetni és ezen fejlesztési költségeket kénytelenek a vásárlókra ráterhelni.
Hirdetés
Bartels gyorsan fel is hívta a figyelmet az AMG GT-re, aminek a második generációja még biztosan V8-as erőforrással érkezik, illetve a Mercedes háza táján még V12-est is találni, ha valaki nagyon alaposan keres, hiszen a Maybach S-osztály S 680-asában 12 hengeres motor duruzsol. Az interjúban szóba került az alternatív üzemanyagok kérdésköre is, azonban erről Bartels egyértelműen nyilatkozott:

"Persze, megvizsgáltuk a lehetőségeinket, de az elektromos törekvéseink mellett nincs túl sok értelme ezzel foglalkozni."

Ennek ellenére azért vannak autógyárak, akik komolyan foglalkoznak a szintetikus üzemanyagokkal. A Toyota például éles versenyeken is megméretteti magát a hidrogéncellás autójával, míg a BMW nemrégiben kezdett hidrogéncellás autók sorozatgyártásába.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?