220 ezer Ft a Skoda Octavia kombifelára

Skoda Octavia Combi: már gyártják, alapára 4,22 millió forint

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Megkezdődött az új Skoda Octavia Combi sorozatgyártása. Az első példányaival májusban érkező puttonyos bevezető alapára 4,22 millió forint.

Kezdetét vette az új Skoda Octavia Combi sorozatgyártása Mladá Boleslavban. Az első példányok - mindössze néhány héttel a Genfi Autószalonon tartott világpremiert követően - április 5-én gördültek le a csehországi szerelőszalagról.
"A Skoda Octavia Combi volt 2012-ben Európa legnagyobb darabszámban értékesített kombija" – emelte ki Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland, a Skoda igazgatótanácsának elnöke. "Az új generáció minden adottsággal rendelkezik e sikertörténet folytatásához. Az új Octavia Combi 'még több autót', illetve még több helyet és 'Simply Clever' megoldást kínál, még inkább Skoda."
Hirdetés
Az újdonság gyártását előkészítve széleskörűen korszerűsítették a Mladá Boleslav-i üzemet. Többek között új karosszéria- és teljesen automatizált beltérfényező részleggel bővült, február végén pedig a legmodernebb présüzem kezdte meg működését. A vállalat egyedül e létesítményeibe mintegy 66 millió eurót invesztált. A napokban nyílik meg az új logisztikai raktárbázis, amely az eddigieknél jóval gyorsabban, rugalmasabban és hatékonyabban elégíti ki a jármű- és motorgyártás alkatrészigényét. "Intenzíven invesztálunk termelésünkbe, s jól mutatja, milyen erős a hazai bázisunk, hogy három autónkból kettő Európában készül" – kommentálta Vahland.
Octavia/Octavia Combi és Rapid modelljei számára a cseh márka napi 800-ról fokozatosan 1200 járműre növelte a gyártói kapacitását. "Ez már a harmadik nagy modellbevezetésünk mindössze néhány hónap alatt" – hangsúlyozta Michael Oeljeklaus, az igazgatótanács termelés és logisztika területeiért felelős tagja. "Köszönet az egész csapat számára a termelés, a tervezés, a szerszámkészítés és a logisztika területein egyaránt, akik mindannyian nagy szakértelemmel és szenvedéllyel feleltek meg e hatalmas kihívásnak."
Idén 8 új, vagy felfrissített Skoda mutatkozik be, 2015-ig a márka teljes modellpalettája megújul, illetve további piaci szegmensek felé bővül. A vállalat 2018-ig szóló növekedési stratégiája keretében évi 1,5 millió járműre kívánja növelni globális értékesítését.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.30. at 04:46
  Permalink

  Gyanúsan kicsi a különbség.

  Ha egy kombino ablak 600K akkor mennyi lehet a plusz kettő új harmadik ?

  Sokkal több anyag is kell hozzá.

  Hogy hozzák ki ezt csak 200al többől ?

  Érti ezt valaki ?

  Valami bűzlik Dán…

Vélemény, hozzászólás?