220 km/órával a strandra

Svéd strandautó 400 lóerővel

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A svéd Gray Design sajátos strandautót épített Limousine Beach Cruiser néven, 400 lóerős, 6,0 literes V8-as motorral és alacsony tömegű, ajtók nélküli karosszériával.


Meglehetősen szerény, de annál érdekesebb piaci rést kíván kiölteni a svéd Grady Design, Limousine Beach Cruiser nevű strandautójuk speciális célra készül. Küldetése szerint a legtehetősebbeket viszi majd a vízpartra, a vásárlók között rangos szállodák, illetve a saját villával rendelkező milliárdosok szerepelnek majd a tervek szerint. Az ajtók nélküli, meglehetősen lapos vonalú karosszéria dinamikus vonalaival nem véletlenül emlékeztet egy jachtra, legutóbb abból készített különlegességet a Gray Design. A Limousine Beach Cruiser hat üléséből csak négy néz előre, a leghátsó kettő pedig hátrafelé – nyilván stílusos lehet onnan pecázni.
Feltételezhető, hogy a svéd strandautó nem csak árával, menetteljesítményével is minden idők legkomolyabbja, 6,0 literes, 400 lóerős, 542 Newtonméter nyomatékú V8-asával 4,5 másodperc alatt képes 100 km/órás tempóra gyorsulni, végsebessége 220 km/óra lehet. Hajtáslánca Haldex-kuplungos összkerékhajtással dolgozik, így homokos vízpartokon sem kerülhet szorult helyzetbe az Alcantara kárpitozást és a Bentley által tervezett műszerfalán Breitling műszer-órákat, valamint Swarovski gyémántokat is felvonultató ínyencség. Az egyedi koncepció megvalósulásáról egyelőre nincs hír, de talán jobb is, ha nem tudjuk meg, mibe kerülne ez az alapvetően cél nélküli játékszer.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?