27 ezer forintért adná el oroszországi gyárát a Hyundai

Állítólag 7000 rubelért megválna orosz üzemétől a dél-koreai autógyártó

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Több, mint egy éve nem üzemel a Hyundai oroszországi gyára, amitől most szabadulnának.

Jelképes 7000 rubelért (kb. 27 ezer forintért) eladná oroszországi gyárát a Hyundai - közölte a vállalat egyik tisztségviselője. Így a dél-koreai márka a legújabb globális autógyártó, amely az ukrajnai háború kitörése óta eladja oroszországi eszközeit. Persze a gyár már régóta nem termel, és az üzem eladásával a Hyundai 287 milliárd won (76,7 milliárd forint) veszteséget fog elkönyvelni. Az autógyártó közölte azt is, hogy a szentpétervári üzemben lévő eszközeit az orosz Art-Finance-ra kívánja átruházni, és az ügyletbe egy visszavásárlási opciót is beiktat. A Hyundai és testvérmárkája, a Kia a háború kitörése előtt egyébként a három legkelendőbb márka között volt Oroszországban.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2023.12.21. at 20:39
    Permalink

    Jaaaajjj de unalmasak ezek a hülyítések… Persze… Eladná 7000 rubelért… Hát hogyne kíváncsi lennék hogy mondjuk valaki aki ott dolgozott (ezalatt értem: esztergályos,géplakatos,kárpitos,takarító stb…) oda állna hogy megveszi 7000rubelért kíváncsi lennék hogy mennyire állna félre a pofája a vezetőségnek… Meg hát jönne a szokásos duma hogy: az nem úgy van, nem úgy gondoltuk, annyiért mégse tudjuk stb… Csak a szokásos néphülyítés.

Vélemény, hozzászólás?