30 forinttal csökkennek e héten az üzemanyagárak

A szerdai 20 forintos ármérséklést pénteken 10-10 forintos követi a töltőállomásokon

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Pénteken is egységesen, a szerdaihoz mérten fele összeggel, de így is jelentősen csökkennek az üzemanyagárak a hazai benzinkutakon.

Olyannyira lejtmenetben van az olaj ára, hogy a forint árfolyamának gyengülése ellenére is jelentősen csökkennek a hazai üzemanyagárak is. Miután szerdán 20-20 forinttal apadt a benzin és a gázolaj ára, pénteken 10-10 forintos további áresés következik a Holtankoljak.hu értesülése alapján.
Hirdetés
A 95-ös benzin átlagára ezáltal literenkénti 318, a gázolajé 335 forintra apad, ami az elmúlt 10 év legalacsonyabb árszintjét jelenti. Ha a február végi szintet nézzük, ahhoz mérten a benzinnél 67, a gázolajnál 60 forintos, csaknem 20 százalékos árcsökkenést láthatunk. Természetesen továbbra is jelentős, akár literenkénti 40-50 forintos árkülönbség adódhat az egyes töltőállomások árai között, ám most nem az az elsődleges, hogy a lehető legolcsóbban tankoljunk, hanem az, hogy ha tehetjük, minél kevesebbet mozduljunk ki, minél kevesebbet autózzunk. Az persze igaz, hogy ha mégis ki kell mozdulnunk, azt lehetőség szerint tegyük autóval, a tömegközlekedést és a kontaktokat kerülve, hiszen a koronavírus terjedésének ez a leghatásosabb ellenszere a jelenlegi információk szerint.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?