32 éve várja egy Porsche, hogy valaki használja is

Alig 46 millió forintért lehet most a tiéd egy teljesen gyári állapotú Porsche 928

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy csodás Porsche 928 jelent meg a minap az eBay aukciós rendszerében, potom 149 ezer dollárért, vagyis közel 46 millió forintért. 4656 km-t futott és minden tekintetben gyári állapotú. Akár már ma a tiéd lehet.

Nem túl gyakori, hogy egy 5000 km-t sem futott autó bukkan fel csak úgy a semmiből tökéletes állapotban az eBay-en vagy hasonló aukciós portálokon. A most meghirdetett járgány egy 1988-ban gyártott Porsche 928, ami az 1970-80-as években a német gyártó meghatározó modellje volt. Mindenben eltért a többi Porschétól. Elöl helyezkedett el a hatalmas V8-as motor, hátul hajtott, és kényelmesebb is volt hosszabb utakon, mint a többi Porsche. Talán a motor pozíciója miatt is az igazi Porsche rajongók, mint egyfajta eltévelyedésként tekintenek a 924 és 928 modellekre.
Hirdetés
Pedig a 4,5–5,4 literes V8-as motorok a közel 300 lóerő körüli teljesítménnyel egészen jól mozgatták a kasztnit, de ezt csak az 5 sebességes manuális váltóval lehetett igazán jól kihasználni, a 3 és 4 sebességes automaták inkább a kényelmes vonulást támogatták. A meghirdetett autó legnagyobb különlegessége, hogy nem futott 5000 km-t sem, holott már kétszer cserélt gazdát. Az első tulajdonosa egészen 2015-ig óvta, de ismeretlen okból eladta egy autókereskedésnek. Egy év után új gazdára lelt a 928-as, de a Venice Blue metál fényezést egy banánsárga fóliával takarták le, hogy megvédjék a környezeti hatásoktól. Ezt szerencsére azóta leszedték. Az újra eladósorba került bukólámpás Porsche orrában egy 5 literes motor lakik, a kerekeket pedig egy 4 sebességes automata váltón keresztül hajtja meg. Amióta elkészült az autó, semmilyen módosításon nem esett át, minden tekintetben eredeti, így várhatóan egy autógyűjtemény újabb darabjaként őrizheti tovább különleges megoldásait.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?