322 kilométeres hatótávval jön az új GM villanyautó

Kompakt méreteket és az eddiginél jóval nagyobb hatótávot ígér új villanyautójával a GM

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Alig több mint két év múlva itt lehet a több mint 320 kilométeres hatótávjával a Volt/Ampera párosnál használhatóbbnak és olcsóbbnak ígérkező GM villanyautó.

Dan Akerson, a General Motors elnöke egy energiakonferencián jelentette be, hogy következő, két év múlva bemutatkozó villanyautójuk a Volt/Ampera páros hatótávjának négyszeresét tudja majd, s olcsóbb is lesz azoknál. Az újdonság újgenerációs akkumulátort, módosított felépítésű és anyagfelhasználású karosszériát kap, tömege és így hajtásláncának energiafelhasználása is csökkentett lesz.
Hirdetés
Akerson a Business Week számára további információkat is elárult: kompakt modellt terveznek, amit a Chevrolet Volt alá tudnak pozicionálni. Elektromos rendszerét egy hatótávnövelő robbanómotor egészíti ki, hogy ez benzines, dízel-, vagy földgázüzemű lesz, még nem tudni. 2016-ig még több tényező is változhat, de árban a 30 ezer dollárt - körülbelül 6,5 millió forint - lőtték be, ami a Volt - egyesült államokbeli, átszámított áránál is - mintegy jó egymillióval olcsóbb.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?