346 km/órát tud a Switzer Porsche Panamera Turbo

Switzer Performance Porsche Panamera Turbo

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Miután a Porsche elkészítette a Panamera Turbo izmosított, azaz S változatát, az amerikai Switzer Performance is lépett.


Noha a legtöbb német gyártó rendelkezik olyan izomgéppel, amely könnyedén képes lenne 250 km/óránál magasabb tempóra is, döntő részük utóbbi értékre programozza a vezérlő-elektronikát. Nem úgy a Porsche, melynél minden verzió végsebessége annyi, amennyit az adott gép tud. Az 500 lóerős Panamera Turbónál 50 lóerővel izmosabb Turbo S például 303 helyett 307 km/órára képes.

Nagy szó! Mondhatja az Ohio állambeli Switzer Performance, mely elkészítette saját izom-Panameráját, és nem kevesebb, mint 346 kilométer/órás végsebességet mért. A jenkik persze nem 50, hanem 189 lóerőt adtak hozza a Panamera Turbo félezerjéhez, 700 Newtonméteres nyomatékát pedig 970-re növelték a V8-ast tápláló két turbófeltöltő méretesebbre cserélésével, melyekhez természetesen friss köztes hűtőket is beépítettek, továbbá a vezérlő elektronika átprogramozása sem maradt el. A 100 km/órára 4,2 másodperc alatt érő Turbóhoz és a 3,8-as értéket ígérő Turbo s-hez mérten is letaglózó a 3,5 másodperces 100 km/órára gyorsulás, melyet a Switzer Performance ígér.
Hogy mibe kerül az, a nyilván megfizethetetlen érzés, hogy egy Panamera Turbo S-t levillogva szégyeníthessünk meg az autópályán? Nos, konkrétan semmibe, hiszen a Switzer Performance tuningjának 22 ezer dolláros, azaz mintegy 4,2 millió forintos ára jóval szerényebb, mint a Panamera Turbo és a Turbo S közötti árkülönbség. Ez persze nem meglepő, a Turbo S nem csak motorjának erejével, ellátmányával is többet tud a Turbónál, ám akit csupán a teljesítmény érdekel, annak a Switzer csomagja a megoldás.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?