35 év alatt 10 millió Camry a mérleg Kentucky-ban

Észak-Amerikában már legyártották a 10 milliomodik Toyota Camryt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Minden idők egyik legkeresettebb típusai között említhető az USA-ban a Toyota Camry. A Car and Driver magazin összeállítása szerint az elmúlt 25 évből csak két olyan év volt, amikor nem Camryből adták el a legtöbbet az országban.

Kentucky államban a georgetowni Toyota Motor Manufacturing volt a japán márka első teljesen saját tulajdonú gyáregysége az Egyesült Államokban. Mostanra már legördült ott a futószalagról a tízmilliomodik Camry. "Nagyon büszkévé tesz minket, ha elképzeljük, hogy milyen elképesztően sok helyre vitte el az embereket a 10 millió Camry modell az évek során" - mondta Susan Elkington, a Toyota Motor Manufacturing Kentucky elnöke. "Ez nagyszerű lehetőség a csapatunk számára, hogy megünnepelhessük az elmúlt 35 év sikereit. Már nagyon várom, hogy mit hoz a következő 35 év, mi biztosan folytatjuk törekvésünket a mindenki számára elérhető mobilitás megvalósítására" - tette hozzá. A Camry jelenleg a nyolcadik generációnál tart. Az aktuális mindenképp a leginnovatívabb a modell 39 éves történetében, ami részben a jól sikerült formatervnek, részben a korábbinál erősebb és takarékosabb hajtásláncoknak is köszönhető. Ám a tízmilliomodik Camry nem az egyetlen jubileum idén a 10 ezer főt foglalkoztató, 1300 hektáron elterülő kentuckyi gyárban. Márciusban gördült ki innen az itt legyártott 13 milliomodik autó, egy kék színű RAV4 hibrid. Az üzem 2020 januárjában vette fel a termékpalettájába a szabadidő-autót, miután 1,5 milliárd dolláros beruházással bővítette a gyártósorokat. Ez a beruházás annak a gigantikus befektetésnek a része, amellyel a Toyota 13 milliárd dollárt költött 2017 és 2021 között észak-amerikai gyáregységeinek fejlesztésére.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?