3800 munkahelyet szüntetne meg a Ford Európában

Kezdődik! Elbocsátásokra kényszerül a Ford a villanyos átállás miatt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Többek között a villanyautók gyártásának növekvő költségei miatt kénytelen megválni több ezer munkavállalótól a Ford Európában

Németországban bocsátja el legtöbb dolgozóját a Ford

A Ford tervei szerint a következő három évben 3800 termékfejlesztési és adminisztrációs munkahelyet szüntet meg Európában - közölte a vállalat a Reuters hírügynökségnek. Az elbocsátásokat az elektromos járművek gyártásának növekvő költségeivel, és az ezáltal átalakítandó vállalati struktúrával indokolták.
Hirdetés
Németországban mintegy 2300, az Egyesült Királyságban 1300, Európa többi részén pedig 200 munkahelyet szüntetnek meg. Így tehát a Ford Európában mintegy 3400 mérnököt tart meg, akik az amerikai kollégáik által biztosított technológiára igazítják az európai igényekhez - nyilatkozta Martin Sander, az autógyártó európai elektromos személygépjárművekért felelős vezetője és a Ford Németország vezetője.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2023.02.17. at 07:39
    Permalink

    Szerintem ez sokkal inkább a Ford bénázásának köszönhető mint a villamosításnak.
    Gyakorlatilag nem maradt modellpalettája a márkának, ilyen az amikor a vállalatvezetés más vállalatokra bízza az agymunkát (fejlesztés), majd azoktól felelőtlenül megszabadul.

    Gyakorlatilag 10 éve alig hozott ki saját modellt, a többség az előző tovább görgetése volt egy alaposabb facelifttel.

    Ilyet nem lehet sokáig büntetlenül csinálni. A nyugat-európai újautó-piac szerencsére egy brutálisan versenyorientált közeg, nem lehet pár évnél tovább a múltból élni.

Vélemény, hozzászólás?