4 milliós villanyautó újonnan? A Tata megcsinálta!

Olcsó húsnak... kicsi hatótáv a végeredménye

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ismét az indiai piac kap egy olcsó járgányt. Most az ízig-vérig hazai márkájuk, a Tata rukkolt elő egy kicsi villanyautóval.

Na jó, valójában az aktuális árfolyammal számolva 4,5 millió forintról indul a Tata kimondottan hazai, tehát az indiai piacra szánt villanyautója a Tiago.ev. Ezért a pénzért egy 3,7 méter hosszú, 1,6 méter széles, másfél méter magas és 2,4 méteres tengelytávolságú kisautót adnak 18,2 kilowattórás akkumulátorral, amellyel 255 kilométer a hatótávolsága. Aki hajlandó többet is fizetni az autóért, kérheti 24 kilowattórás akkumulátorral is, illetve 7,2 kilowattos AC töltővel, amellyel már 315 kilométerre nő a hatótáv, viszont a legmagasabb felszereltségi szint esetén az ár is az észvesztő 6,2 millió forintnyi magasságokba emelkedik.
Hirdetés
A Tiago.ev villanymotorja egyébként 74 lóerős és 114 Nm a forgatónyomatéka. Bár a Tata nem közölt 0-100-as gyorsulási adatot, annyit elárultak, hogy álló helyzetből 60 km/h tempóra 5,7 másodpercre van szüksége. Emellett a motorra és az akkumulátorcsomagra is 8 év vagy 160 000 km garancia jár.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?