400 forint fölé nő a dízel ára

Szerda után pénteken is drágulnak az üzemanyagok

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bár a jelentősebb szerdai után pénteken egy mérsékeltebb, de még mindig számottevő üzemanyagáremelés következik. Ismét a gázolaj drágul jelentősebben, ára lélektani határt tör.

Pénteken újabb áremelés következik a töltőállomásokon, a gázolaj átlagára 400 forint fölé emelkedik

Míg szerdán jelentősebb mértékben, literenkénti 7 forinttal drágult a benzin, 8-cal a gázolaj, pénteken egy visszafogottabb, de mégis érezhető drágulás következik. A Holtankoljak.hu információi szerint a 95-ös benzin ára literenkénti 4, míg a gázolaj 5 forinttal emelkedik. A hét második emelésével a dízel ára fájdalomküszöböt tör.

Hirdetés

A hét utolsó munkanapjától a 95-ös benzin átlagára 392, míg a gázolajé 402 forint lesz. Bár 400 forint feletti üzemanyagárat az elmúlt években nem kellett tapasztaljunk (utoljára 2014-ben adódott ilyen), korábban (2012-ben) 450 forint feletti árakkal is találkozhattunk - mind a benzinnél, mind a gázolajnál. A drágulásnak az előrejelzések szerint nincs vége, nem zárható ki, hogy idén történelmi rekordot döntenek a hazai üzemanyagárak.

Természetesen továbbra is igaz, hogy az időszakos árváltozásokon túl az egyes helyek árképzésére is erősen ajánlott figyelni, ugyanis az egyes töltőállomások között akár literenkénti 40-50 forintos eltérések is adódhatnak.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?