400 forintos benzin holnaptól! Vasárnap a gázolaj is drágul

Idén még egy kicsit, jövőre fokozottan nőnek az üzemanyagárak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A hétközepi, már-már szokásos üzemanyagár-korrekció csak a benzint érinti, vasárnap áfaemelés növeli a gázolaj árát is.


Holnap egyedül a benzin drágul még a hazai töltőállomásokon, a portfolio.hu értesülései szerint ugyanis a MOL e héten csak utóbbi nagykereskedelmi árát növeli - bruttó 5 forinttal. Ennek eredményeként a benzin literenkénti nagykereskedelmi ára 382,5 forintra emelkedik, mely a benzinkutakon 400 forintos átlagárat eredményez. A gázolaj esetében marad a 382,5 forintos literenkénti nagykereskedelmi ár, azaz a benzinkutak 420 forintos átlagára.
Az utóbbi bruttó összegek azonban vasárnaptól még tovább emelkednek, hiszen 25-ről 27 százalékosra nő az általános forgalmi adó, mely a benzin esetében 6, a gázolajnál pedig 7 forintos áremelkedést hoz majd e hét utolsó, azaz a jövő év első napján. Ezek alapján a jövő évet már egységesen 400 forint feletti üzemanyagárakkal kezdjük majd.
Hirdetés
Idén év elején a benzin átlagos ára 364, a gázolajé 355 forint volt, egy év alatt tehát a 95-ös esetében - az adóváltozással együtt - 42, a gázolajnál 72 (!) forintos áremelkedés látható.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.31. at 06:14
  Permalink

  HOGY LEHETNE EGY ILYEN TARTALMÚ CIKKNEK ÖRÜLNI? TELJESEN FELESLEGES AZ EMBEREKET SUPERAUTÓS CIKKEKKEL HERGELNI, 2 ÉV MULVA ISMÉT LOVASKOCSI, OMNIBUSZ, STB. A PESTI UTCÁKON!!!!! HACSAK NEM LESZ ADDIGRA A ZAB IS 450FT/KG !!! TISZTA HÜLYE AKI AUTÓT VÁSÁROL
  MERT A KUTBA DOBJA A PÉNZÉT ! EGYETÉRTÜNK ???

 • 2017.10.31. at 06:14
  Permalink

  kedves droland!
  sajnos az olyan emberek mint maga tart ott az ország ahol most tart.
  ilyen ( nemtörődöm, majd úgyis megtérítik… stb )emberek lopták szét az elmúlt 12 évben egész Magyarországot. Ha 1000 forint lenne egy liter gázolaj akkor fél kiló kenyeret nem tudna venni. az árak olyan magasak lennének, hogy mindenkit ellehetetlenítene az élettől. de sajnos a magafajta ezt sosem fogja megérteni.
  sajnálom tiszta szívemből, hogy ilyen baromnak született.

 • 2017.10.31. at 06:14
  Permalink

  Hála istennek! Akinek autója van az tankoljon is. Ez olyan, mintha vennék tv-t de nincs pénzem áramra. Aki dolgozik, annak nincs ideje tv-zni, akinek munkaeszköz az autó, tehát MUNKA ESZKÖZ, nem pedig csak munkába járás, annak meg úgy is térítik! Haha. Remélem eléri az 1000ret év végére! HAHA!

Vélemény, hozzászólás?